Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

"Δήλωση Γεωργαντά για την προκαταρκτική εξέταση παρεμβάσεων Υπουργών στο ΑΣΕΠ"

Δελτίο τύπου Νέα Δημοκρατίας
Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, αφού κλήθηκαν χθες να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει για τις παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ κατά τη διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:


«Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε στις 7 Αυγούστου 2018 στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία καταγγείλαμε παρεμβάσεις Υπουργών στο ΑΣΕΠ κατά την διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων στα Υπουργεία, ξεκίνησε η σχετική προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας καταθέσαμε στην 22η Πταισματοδίκη Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΑΣΕΠ, Υπουργοί απαίτησαν και έλαβαν αντίγραφα από τα στοιχεία και τα προσόντα των υποψηφίων για τις θέσεις αυτές τόσο ιδιωτών όσο και Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κατάφωρη αυτή παραβίαση του σχετικού νόμου για την επιλογή των Γραμματέων αλλά και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων, υποδηλώνει ξεκάθαρα σκοπιμότητα παρέμβασης στη διαδικασία, η οποία θα αποκαλυφθεί και είναι βέβαιο ότι θα αξιολογηθεί ποινικά.

Η Κυβέρνηση αρνείται τόσο καιρό να απαντήσει κατά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο για τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν από τις ενέργειες αυτές των Υπουργών της, ωστόσο σύντομα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις απευθείας στην Ελληνική Δικαιοσύνη».


1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.