Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα»


Δελτίο τύπου Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. 
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5/11/2018 εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Κιλκίς, το Επιμελητήριο Κιλκίς, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κιλκίς (ΕΦΕΕ ν. Κιλκίς) με θέμα «Το ισχύον ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα». Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 


Εξειδικευμένοι νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. ενημέρωσαν για το νέο θεσμικό πλαίσιο του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, αναλύοντας θέματα σχετικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, τον υπολογισμό συντάξεων κ.α. Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στους παρευρισκόμενους, κυρίως σε θέματα που αφορούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. υποδέχτηκαν και κατέγραψαν ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με το ασφαλιστικό (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος) ή εργασιακό ζήτημα που τους απασχολεί. Ομάδα νομικών συνεργατών του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. θα επεξεργαστεί και θα παράσχει γραπτώς, τις αμέσως επόμενες ημέρες, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Οι υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε διαπροσωπικό επίπεδο παρέχονται δωρεάν και θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ως μέρος μιας από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Κιλκίς προσπάθειας για συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση εργαζομένων και ανέργων, που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και απασχόλησης.

Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ασφαλιστικής / εργατικής νομοθεσίας και απασχόλησης, μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. Κ. Μακεδονίας, τηλ 23310 75673 ή fax 23310 24424 ή στο e-mail centralmacedonia@reg.inegsee.gr (Αρμόδια πρόσωπα: Δημητριάδου Θωμαή, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία, Μπαρμπαρούση Στέλλα).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.