Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά

Δελτίο τύπου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής
Οι προοπτικές αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Συνδιοργανώνεται από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας τροφίμων, του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου του ΚΕ.Δ.Ε.Α. - ΑΠΘ (οδός 3ης Σεπτεμβρίου) και ξεκινούν στις 09:30.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας διακεκριμένοι επιστήμονες, τόσο από το Γραφείο Στρατηγικών Προγραμμάτων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, όσο και από πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και το Ιόνιο, θα αναφερθούν διεξοδικά στην καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησής τους, τις νέες τάσεις στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων, αλλά και την αξιοποίηση των αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία. 


Επίσης, θα τοποθετηθούν και στελέχη τριών επιχειρήσεων, οι εισηγήσεις των οποίων θα επικεντρωθούν στην παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων, τα εκχυλίσματα και τις υπερτροφές και την αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων.

Πρόγραμμα
Χαιρετισμοί

9:30 – 9:45, Ιωάννης Μουρτζίνος, Επ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ. και Ηλίας Κάλφας, Δρ. Γεωπόνος, Γραφείο Στρατηγικών προγραμμάτων, Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

9:50 – 10:05, Χρήστος Δόρδας, Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Α.Π.Θ. "Η καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών. Τάσεις και Προοπτικές".

10:10 – 10:25, Στεργιανή Ορδούδη, Δρ. Χημικός, Ε.ΔΙ.Π., Τμήμα Χημείας, Α.Π.Θ. "Ο Κρόκος Κοζάνης ως ένα εμπορικά επιτυχημένο φυσικό προϊόν".

10:30 – 10: 45, Βασίλειος Βαρσάμης, Χημικός Μηχανικός, Αποστακτήριο αρωματικών φυτών VESSEL“Παραγωγή και διάθεση αιθέριων ελαίων’’.

10:50 – 11:05, Νεκτάριος Αληγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Ε.Κ.Π.Α."Αξιοποίηση των υποπροϊόντων μεταποίησης των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών για την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας".

11:10 – 11:40, Διάλειμμα

11:40 – 11:55, Ευσταθία Σκώττη, Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο. “Νέες τάσεις και προοπτικές στην αξιοποίηση εκχυλισμάτων και βιοδραστικών μορίων αρωματικών φυτών’’.

12:00 – 12:15, Ουρανία Μενκίσογλου Σπυρούδη, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ. “Αξιοποίηση αρωματικών φυτών στη φυτοπροστασία’’.

12:20 – 12:35, Στέλλα Χατζηγαβριήλ, M.Sc.Αρχιτέκτονας, συνιδρύτρια της HYSSOPUS ORGANICS.“Αξιοποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών με καινοτόμες μεθόδους. Εκχυλίσματα και υπερτροφές’’.

12:40 – 12:55, Κατερίνα Βασιλάτου, M.Sc. Χημικός, Εργαστήριο Ανάπτυξης Καλλυντικών Προϊόντων NUCLAB. “Αξιοποίηση αρωματικών φυτών για την παραγωγή καλλυντικών και διατροφικών συμπληρωμάτων’’.

13:00 – 13:30, Συζήτηση – Ερωτήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.