Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή Αγαθοπούλου προς Γεωργαντά και Παραστατίδη : "Να πούμε μαζί ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα "

"Αγαπητοί συνάδελφοι, 
εμείς οι τρεις βουλευτές του Κιλκίς, πρόσφατα διακριθήκαμε για κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα στον χώρο της πολιτικής : για το γεγονός ότι σε σημαντικά θέματα της περιφέρειάς μας αποφασίσαμε να δρούμε από κοινού, πάντα με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη συμπόρευσή μας με το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας στο θέμα της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης των Κρουσσίων, κάτι που η κοινωνία του Κιλκίς το επικρότησε δεόντως.

Στουρνάρας: "Είναι θέμα τρόικας καθαρά"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δημοσιογράφος: Υπάρχει δυνατότητα βελτιωμένης πρότασης από την πλευρά της τρόικας για τα εργασιακά, κύριε Υπουργέ;
Ι. Στουρνάρας: Καταρχήν να σας πω για απόψε ότι τελειώσαμε το συντονισμό με όλα τα υπουργεία, ούτως ώστε όλα τα προαπαιτούμενα να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ακόμα και οι τελευταίες εκκρεμότητες νομίζω φύγανε από το τραπέζι απόψε.

Ληγμένα τρόφιμα;… όχι, ευχαριστώ !

Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται για τα “ληγμένα μη ευαλλοίωτα τρόφιμα” ή πιο κομψά και επιστημονικά, για τα “τρόφιμα περασμένης ημερομηνίας διατηρησιμότητας”.

Έτοιμα τα πάντα για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Πάικου

Οι συμμετοχές για τον 2ο Ημιμαραθώνιο έκλεισαν. Το ενδιαφέρον των αθλητών ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία και έτσι φέτος θα φιλοξενήσουμε περίπου 220 αθλητές από όλη την Ελλάδα. 

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη δίωξη Βαξεβάνη

«Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα. Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου.»

Η αέναη θυσία μιας σύγχρονής Ιφιγένειας!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Άπνοια στη θάλασσα του Αιγαίου!. Δεν φουσκώνουν τα πανιά των πλοίων του ελληνικού στόλου που πλέουν για την Τροία. Και τώρα τι να κάνουμε αναρωτιέται ο στρατός των Ελλήνων;
Να θυσιάσει ο αρχηγός την αγαπημένη του μικροκόρη, Ιφιγένεια, αποφάσισαν οι Θεοί.

Δήλωση Φραγγίδη για τη δίωξη Βαξεβάνη

"Είναι κρίμα και προκαλεί θλίψη στη σημερινή μέρα εθνικής υπερηφάνειας, να βλέπουμε ενέργειες από την πλευρά των δικαστικών αρχών, οι οποίες κάθε άλλο παρά ενισχύουν το αίσθημα δικαίου που ο κάθε Έλληνας πολίτης μέσα στη δύσκολη δοκιμασία που ζει, αναζητά και δικαίως απαιτεί από την πολιτεία και το χώρο της δικαιοσύνης.
Η σημερινή σύλληψη του δημοσιογράφου Βαξεβάνη διότι δημοσίευσε την περιβόητη πλέον λίστα Λαγκάρντ, τη στιγμή που (πολλές άλλες έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα χωρίς να γίνει τίποτα) έπρεπε προ πολλού και να είχε ελεγχθεί και να είχε δημοσιευτεί από τους αρμόδιους, είναι πολιτικά λαθεμένη και ηθικά απαράδεκτη. Είναι θέμα Δημοκρατίας οι θεσμοί να λειτουργούν δίκαια και αντικειμενικά για όλους τους πολίτες, μακριά από λογικές συγκάλυψης και μεροληψίας."
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ

Πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς

SPIEGEL: Προτάσεις για «κούρεμα» και 150 νέα μέτρα για την Ελλάδα

Η τρόϊκα προτείνει 150 μέτρα για την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ ζητεί νέο κούρεμα χρέους, υποστηρίζει ο γερμανικό περιοδικό «DER SPIEGEL».
Σύμφωνα με το περιοδικό, το ΔΝΤ έχει προτείνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά στα ομόλογα που κατέχουν οι πιστωτές του δημόσιου τομέα.

Ο.Λ.Μ.Ε. προς Υπουργείο Παιδείας: "Επανακαθορίστε τις περιοχές μετάθεσης των εκπαιδευτικών"

"Κύριε Υφυπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά από επικοινωνία με τις ΕΛΜΕ της χώρας, σας ζητάει να μην προχωρήσετε για ένα χρονικό διάστημα την εγκύκλιο 117436/Δ1/02-10-2012 σχετικά με τον επανακαθορισμό των περιοχών μετάθεσης και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι ο επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης με βάση το νόμο 3850/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α΄/02-06-2012) που ορίζει τους Καλλικρατικούς Δήμους δεν είναι εύκολη διαδικασία και πρέπει για κάθε περιοχή να μελετηθεί αναλυτικά τόσο ως προς τη διαμορφωμένη υπηρεσιακή κατάσταση των υπηρετούντων συναδέλφων και τις δυνατότητες μετακίνησης εντός των Νομών, όσο και ως προς την υπηρεσιακή κατάσταση των νέων συναδέλφων, ώστε να μη δημιουργηθούν αδικίες και προβλήματα. Σχετικά με το θέμα, έχουμε αποστείλει ενημερωτικό σημείωμα προς τις ΕΛΜΕ της χώρας."

Δήλωση «Κοινωνικής Συμφωνίας» για την δίωξη Βαξεβάνη

Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η «Κοινωνική Συμφωνία» καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη δίωξη που υφίσταται ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος και άσκησε το αυτονόητο δημοσιογραφικό του καθήκον της ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Ο Κώστας Βαξεβάνης ανταποκρίθηκε στο λαϊκό αίτημα για διαφάνεια όταν οι πολίτες εμπαίζονται, ακόμα και μέσα στη Βουλή, από τους κύριους υπευθύνους της απόκρυψης και εξαφάνισης της «λίστας Λαγκάρντ». Πολιτικές σκοπιμότητες και έωλα νομικά επιχειρήματα που βάζουν εμπόδια στην διαλεύκανση της υπόθεσης υπονομεύουν ακόμα περισσότερο τη δημοκρατία.

Ελεύθερος ο Κ. Βαξεβάνης με εντολή εισαγγελέα- “Υπόδικοι θα έπρεπε να είναι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου”- Bίντεο με τις δηλώσεις του

 Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που συνελήφθη το πρωί σε σπίτι φίλων του στα Βόρεια Προάστια. Μία ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για να οδηγηθεί εκ νέου αύριο στο αυτόφωρο.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο 25χρονος στη Βέροια

Σήμερα (28.10.2012) το πρωί, στο 3,5ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Κυψέλης Ημαθίας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός εξετράπη αριστερά της πορείας του και προσέκρουσε σε ένα δένδρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.  Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Γιατί είπε το “ΟΧΙ” ο Μεταξάς;


Του Βλάση Αγτζίδη
Ένας από τους κυρίαρχους μύθους που καλλιεργείται από διάφορα κέντρα και πρόσωπα είναι ότι ο Μεταξάς είπε το ‘ΟΧΙ” στη φασιστική Ιταλία γιατί ήταν “πατριώτης” και “μεγάλος ηγέτης”, που έβαζε τα συμφέροντα του λαού του πάνω από την ιδεολογία του και τους φίλους του.

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία κυματίζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ, επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων και βάρους… 130 κιλών κυματίζει από σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Βοηθήστε με! Καθηγητής μου στο Harvard ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο επαιτεί στους δρόμους της Βοστόνης ένας άνδρας.
Καθισμένος οκλαδόν σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατά στα χέρια του ένα μικρό χαρτόνι στο οποίο για να πείσει τους περαστικούς να τον βοηθήσουν οικονομικά γράφει:

Ιατρόπουλος: ΟΧΙ Προδότες!

ΟΧΙ! Προδότες!  Δεν θα την πάρετε αυτή την πατρίδα, δεν θα την ξεπουλήσετε.
Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, δεν θα περάσει το σχέδιό σας να αφελληνίσετε τον τόπο.
ΟΧΙ! Προδότες!
Δεν θα σας αφήσουμε να μαστουρώσετε τη νεολαία μας.
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της χώρας μας, την κατάργηση της ιστορίας μας, την κατασυκοφάντηση των ηρώων μας.

28η Οκτωβρίου 1940: Η συγκλονιστική επιστολή ενός πατέρα στον γιο του!

Μέσα σε λίγες αράδες συνοψίζεται το νόημα της πίστεως στην Πατρίδα...
Μια επιστολή ενός πατέρα προς τον γιο του που πολεμούσε στο μέτωπο στις 25 Νοεμβρίου 1940, δείχνει το αστείρευτο πάθος των Ελλήνων να αντισταθούν σ' όποιον βάναυσα τους προσβάλει και επιχειρεί να τους στερήσει την ελευθερία.

Το Video που αποσιώπησαν μα ΜΜΕ

Δείτε την μεγαλειώδη πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά των μεταλλείων του Μπόμπολα και της eldorado gold.  Η φίμωση όλων των ΜΜΕ δείχνει το μέγεθος της εξάρτησής τους από τα κέντρα εξουσίας. Το ίδιο είχε συμβεί με την ΕΡΤ3, στο συλλαλητήριο του Κιλκίς, όπως επίσης και την διακοπή εκπομπής με τις επιπτώσεις των ορυχείων χρυσού στο κανάλι 4Ε.
Δείτε ΕΔΩ

Σο σκατόμ κιαν

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
«Μας έσκασαν οι άτιμοι. Γαϊδουρινή υπομονή να έχεις αποκλείεται να αντέξεις. Τόσα χρόνια καταπίναμε, καταπίναμε, καταπίναμε τις δικαιολογίες για να κάνουν ένα απλό κολυμβητήριο. Φταίει ο εργολάβος, φταίει η περιφέρεια, φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος, φταίμε εμείς, φταίτε και εσείς, φταίει και ο Χατζηπετρής. Θέλετε να το ακούσετε στα Γαλλικά; Ζαμάν φου. Στα Ποντιακά; Σο σκατόμ κιαν.

Βαξεβάνης: Είμαι σε φιλικό σπίτι περικυκλωμένος από αστυνομικούς-Την Δευτέρα πάω στην εισαγγελία [βίντεο]



Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μέσα από ένα φιλικό σπίτι στο οποίο βρίσκεται από χθες μιλάει για την δημοσιοποίηση την περιβόητη λίστας Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια, όπως λέει φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.

Η μπαλάντα του υπογείου

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
ΔΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ
τα προσωπα με τη σειρα που εμφανιζονται
ΑΝΤΡΑΣ 1
ΑΝΤΡΑΣ 2
΅ ΓΥΝΑΙΚΑ
ΣΚΗΝΗ Α (Ο άντρας 1 κρατάει κρυμμένο ένα καπέλλο με τα χέρια πίσω του. Ο άντρας 2 κρατάει μια ομπρέλλα. Στέκουν όρθιοι. Μια γυναίκα κάθεται στη μοναδική καρέκλα επί σκηνής. Λίγο φως)

Τακτική γενική συνέλευση της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς

Το Δ.Σ της Κοινωνίας Πολιτών Κιλκίς σας καλεί σε τακτική γενική συνέλευση στις 31-10-12 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

Κωνσταντίνε κουνήσου! Οι Βούλγαροι θα μας προλάβουν

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
100η επέτειος απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης 2012 μΧ..  Όταν ο Ταξίν Πασάς έβγαλε σοκολατάκι Τζοκόντα, φοντάν, πτι -φουρ και λικεράκι υποδεχόμενος άνευ όρων τον Ελληνικό Στρατό…. 

Δίαιτα και Αυτισμός

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Ο Αυτισμός είναι μια διαταραχή ανάπτυξης του νευρικού συστήματος , που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από την περιορισμένη και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Όλες αυτές οι ενδείξεις ξεκινούν πριν το παιδί γίνει 3 ετών.