Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Κύριοι από το "Μέτωπο του Κιλκίς"..., εσείς είστε σίγουροι;"

Κύριοι από το Μέτωπο του Κιλκίς,
δε δείχνετε τόσο σίγουροι.
..
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απολογητικού ύφους ανοικτή επιστολή..., που δημοσίευσε πρόσφατα το Κιλκισιώτικο blog metalleiastop.
Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις. Εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο των αυτόκλητων «συνηγόρων υπεράσπισης» των Κιλκισιωτών, που αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό... Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα παρέμβασης, όταν για να πειστούν οι χιλιάδες «άπιστοι» πολίτες του Κιλκίς, χρησιμοποιείται σαν κακό παράδειγμα ή ΒΑ Χαλκιδική.


Γιατί αποτελεί η περιοχή μας λοιπόν, παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση; Πέρα από τις αναρίθμητες ομορφιές τις, οι οποίες ρυπαίνονται συνεχώς από τη γνωστή προπαγάνδα (εντός και εκτός Ελλάδας), γιατί οι Κύριοι του «Μετώπου» του Κιλκίς αναπαράγουν ψευτιές και ανακρίβειες; Έτσι νομίζουν πως θα γίνουν πιο «αληθινοί»;
Επειδή δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, πως εδώ στη ΒΑ Χαλκιδική, ούτε καρκίνους έχουμε από τα μεταλλεία, ούτε βέβαια θανάτους τα τελευταία 40 χρόνια, ούτε δύσμορφους συνδημότες με δύο κεφάλια, ή τρία χέρια, λόγω τερατογεννήσεων. Ούτε επίσης ποτίζουμε, ούτε πλενόμαστε με μολυσμένο νερό.
Σε ότι αφορά τις Σκουριές ήρθαν άτομα από το Κιλκίς και είδαν και μόνοι τους, πως η «ενεργή» μειοψηφία της δικής μας περιοχής, στήνει συνεχώς θεατρικές παραστάσεις... στις πλάτες της κοινωνίας μας, η οποία ξεκάθαρα αδιαφορεί απέναντι τους. Απόδειξη αυτού είναι πως «αναγκάζονται» να καλούν ενισχύσεις από το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και από όπου αλλού για να δείξουν μια «αντιδρώσα τοπική κοινωνία»...
Επίσης καλό θα είναι να γνωρίζουν οι «άπιστοι» Κιλκισιώτες, πως στην περιοχή μας πνέει άνεμος αισιοδοξίας και αναπτυξιακής προοπτικής. Δεν είναι λόγια του αέρα, όπως αυτά που τροφοδοτούν τα blog τους και τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ . 600 οικογένειες των Μαδεμοχωρίων έκαναν Πάσχα, με όλη τη σημασία της λέξεως. Τα χρήματα από τους μισθούς και τα δώρα των ισάριθμων εργαζομένων έπεσαν στην τοπική αγορά και της έδωσαν μια βαθιά ανάσα.
Οι κύριοι του Μετώπου, πιο αντίστοιχο παράδειγμα έχουν να επιδείξουν σε ότι αφορά τη δική τους περιοχή; Σε όλη τη χώρα απολύονται καθημερινά χίλιοι (1000) εργαζόμενοι, ενώ σε μας άλλοι 1000 αναμένεται να προσληφθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Χωρίς να υπολογίζονται τα περιφερειακά επαγγέλματα και οι θέσεις εργασίας, που ήδη ανοίγουν από την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας.
Επομένως γιατί επιμένουν να εμφανίζουν τις δικές μας μέρες, σαν ολόμαυρες νύχτες; Τι σχέση έχει η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα Μαδεμοχώρια, σε σχέση όχι μόνο με το Κιλκίς, αλλά και με όλη την υπόλοιπη χώρα;
Κατά τα άλλα, το ότι τυπώνουν αφίσες και φυλλάδια τα οποία τα μοιράζουν κάθε μέρα, υπό τους ήχους μικροφωνικών εγκαταστάσεων, από τις λαϊκές αγορές του Κιλκίς, μέχρι και τις παρελάσεις δε συνεπάγεται αυτόματα και το δίκαιο ή το αληθινό του αγώνα τους. Πολύ περισσότερο όταν μέσα από αυτό τον αγώνα, παρουσιάζουν μια μεταλλευτική δραστηριότητα, που παραπέμπει στο 19ο αιώνα (με κόσκινα , κουτάλια και φλόγιστρα), αγνοώντας επιδεικτικά λόγω άγνοιας(;;;) τις σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, που μειώνουν δραστικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Μπορεί να πείστηκαν, ότι είναι έτσι τα πράγματα. Δεν είναι όμως καθόλου δημοκρατικό να προσπαθούν να επιβάλουν «τη μασημένη τους τροφή», μέσα από μεθόδους ιδεολογικής τρομοκρατίας ... Δεν απευθύνονται σε πρόβατα, αλλά σε νοήμονες ανθρώπους, που λόγω και των συγκυριών έχουν ξυπνήσει πια από το λήθαργο δεκαετιών...
Επίσης απʼόλα τα ερωτήματα που βάζουν υπό την μορφή ερωτημάτων προς την τοπική τους κοινωνία, ενδιαφέρον παρουσιάζει κατά τη γνώμη μας το ζήτημα της επαπειλούμενης «ερημοποίησης» της λεκάνης του Κιλκίς, λόγω της έλλειψης νερού...
Καταρχήν, ευχή μας είναι το υπουργείο να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, ως προς την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής, το συντομότερο δυνατόν. Από εκεί και πέρα και μιλώντας με ρεαλιστικούς όρους και όχι με υποθετικούς, το Κιλκίς αλλά και κάθε γεωγραφικό σημείο αυτής της χώρας, απειλείται με «ερημοποίηση». Όχι όμως λόγω της εξαφάνισης της χλωρίδας και της πανίδας από την έλλειψη νερού, αλλά από την έλλειψη ανθρώπινης ζωής.
Με την ανεργία να ξεπερνάει το 30% στην περιοχή..., τι άλλο μπορεί να κάνει ένα νέο ή ένα οικογενειάρχη άνεργο να παραμείνει στο Κιλκίς; Και σε ποιο κοινωνικό περιβάλλον, όταν αυτό είναι βουτηγμένο είτε μέσα στη απογοήτευση (λόγω της ανέχειας), είτε μέσα στην πόλωση (λόγω της μεταλλείας); Γιατί αυτές οι συμπεριφορές της «αναστάστωσης», που επιλέγονται για τη διατήρηση της αποβιομηχανοποίησης της Ελλάδας, τρέφουν κυρίως αυτούς που τις προκαλούν, όχι αυτούς που αναγκάζονται να τις παρακολουθούν από απόσταση..., λόγω και της «μετεξέλιξης» αυτών των συμπεριφορών, σε ακραίες και βίαιης μορφής.
Κλείνοντας θα πούμε πως και σοβαροί μας φαίνονται και χρήσιμοι στην τοπική τους κοινωνία. Αυτό δεν το λέμε έτσι για να χαϊδέψουμε τα αυτιά τους. Απορρέει ξεκάθαρα μέσα από την ανοικτή επιστολή τους. Καθώς ούτε οι ίδιοι έχουν πειστεί απόλυτα για την ορθότητα της επιχειρηματολογίας, που αναπτύσσουν...(εξού και το απολογητικό ύφος)
Είναι όμως προσδεδεμένοι στο άρμα των ενάντιων στη μεταλλευτική δραστηριότητα, οι οποίοι επαγγελματίες γαρ στην προπαγάνδα, τους ανάγκασαν να μετακυλήσουν τις προσωπικές τους αμφιβολίες στην τοπική κοινωνία..., ενώ σπεύδουν σήμερα στο Κιλκίς, αλλά και τις επόμενες μέρες για να τους δώσουν και ψυχολογική υποστήριξη... (Δείτε εδώ)
Ανεξάρτητα πάντως απʼόλα αυτά, οι πολίτες του Κιλκίς έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, σε αυτό το ζήτημα. Εμείς από την πλευρά μας παρακαλούμε θερμά τα στελέχη του Μετώπου, να μη συμπεριλάβουν ξανά τον τόπο μας στον αρνητικό κατάλογο των επιχειρημάτων τους ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

5 σχόλια:

  1. Λοιπόν Πολίτες του Αριστοτέλη:

    Αν ήμουν εγώ το αφεντικό σας με το άρθρο σας – απάντηση στο «Είσαι σίγουρος;» του Κιλκίς, θα σας βαρούσα στα αυτιά. Γιατί;

    1)Γιατί με μία μόνο γραμμή κειμένου αναφοράς στη Χαλκιδική «σας» μπαίνετε με ορμή και φόρα και γράφετε ένα ολόκληρο άρθρο! Προφανώς τις ερωτήσεις στο "Είσαι σίγουρος" τις νιώσατε στο πετσί σας και πιάσατε τους εαυτούς σας αδιάβαστους! Αλλά έτσι είναι, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ! Και αυτό δείχνει η απάντησή σας!

    2)Με πολύ φιλότιμη προσπάθεια αλλά στο επίπεδο το παιδικό επιχειρείτε να κατηγορήσετε τους ανθρώπους του Μετώπου ότι διακρίνουν τον κόσμο σε «άπιστους» και «πιστούς». Αυτό το κάνετε γιατί γνωρίζετε τη συμμετοχή της Εκκλησίας του Κιλκίς στον αγώνα κατά των μεταλλείων και θέλετε να προκαλέσετε θέμα. Αποτύχατε!

    3)Αυτό πια ρε παιδιά με την «ανεργία» και τη «δουλειά» - φτάνει! Ειπώθηκε: ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα – και εμείς άνεργοι είμαστε. Αν όλα παίζονται στο μεροκάματο και τίποτε άλλο δε μετράει, τότε ας πάμε βόλτα καθημερινά στο Βαρδάρη – και αυτό δουλειά θα είναι, με μια διαφορά – θα πειράζει μόνο εμάς και κανέναν άλλον!

    4)Αναρωτιέστε για έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η ενεργοποίηση. Μα αν ήσασταν ικανοί να τα αντιληφθείτε – δε θα συζητούσαμε τώρα στα μπλογκς. Αλληλεγγύη σημαίνει να νοιάζεσαι για τον δίπλα και να βοηθάς όσο μπορείς. Ενεργοποίηση σημαίνει να κοιμάσαι 3-4 ώρες τη νύχτα για να προλαβαίνεις, να ακούς απο τους οικείους σου παράπονα ότι «πάλι με τα μεταλλεία ασχολείσαι!», να αφήνεις λογαριασμό απλήρωτο για να μπορείς να βάλεις στο ρεφενέ, να είσαι βιβλιοπώλης και να κάνεις τζάμπα τις φωτοτυπίες, να φορτώνεσαι με άλλους 4 στο ίδιο αμάξι για οικονομία στη βενζίνη. ΑΥΤΑ!

    5)Και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αν είχατε τέτοια ανάπτυξη ρε παιδιά – ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΔΗΛΑΔΗ, αλλά θα μπαίνατε στον κόπο να μας πείσετε επ’ αυτού με άρθρα; - Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ θα μιλούσε από μόνη της στα πέρατα της Ελλάδας και όλοι μας θα ήμασταν ΠΕΠΟΙΣΜΕΝΟΙ! Θα μας πείσετε ότι το χνώτο της ρακής μεσημεριάτικα και οι φράσεις «μπάτε μέσα ρε μαλακισμένα από το Κιλκίς και θα δείτε τι μέρα θα βγάλετε…» είναι σημάδια της ανάπτυξής σας; ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΧΑΙΡΑΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΟΥΖΑΤΕ ΜΕ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ - τελεία!

    Και μία ερώτηση – όχι απαραίτητα προς τους Πολίτες Αριστοτέλη: ΠΩΣ ξέρουν οι Πολίτες Αριστοτέλη ότι στο Κιλκίς την 25η Μαρτίου το Μέτωπο μοίρασε κείμενο; Εδώ στο Κιλκίς δεν έγινε από κανέναν μεγάλο θέμα συζήτησης, μοιράστηκε το έντυπό, το διάβασε ο κόσμος και τέλος, χωρίς επεισόδια. Αντιθέτως στις Σκουριές εκείνη τη μέρα έγιναν σοβαρά πράγματα με την πορεία και την κατάληξή της με τα χημικά. ΑΡΑ οι Πολίτες Αριστοτέλη ήταν σοβαρά απασχολημένοι με τα δικά τους. ΠΩΣ λοιπόν πληροφορήθηκαν για την ήπια ενέργειά διανομής κειμένου στο Κιλκίς εκείνης της ημέρας; Και πώς οι Πολίτες Αριστοτέλη γνωρίζουν ότι το Μέτωπο συνηθίζει να μοιράζει κείμενα στη λαϊκή αγορά του Κιλκίς αφού δε μένουν εδώ να το έχουν δει;
    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙ; .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζουν ανάμεσά μας τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε του "Μετώπου" εξακουλουθείς να ερμηνεύεις και να υποθέτεις κάποια πράγματα, όπως σε βολεύουν. Ίσως να φταίει και η ταραχή που κουβαλάς στη ψυχή σου, καθώς και στο Κιλκίς η διακίνηση προπαγάνδας και ψευδών στοιχείων από τη μεριά σας, δεν πείθει κανένα εκτός από το ίδιο το "Μέτωπο" σας.

    1. Οπως έχουμε εξηγήσει και σε προηγούμενα άρθρα μας, δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούμε με το τι γίνεται στο Κιλκίς, αν δεν υπήρχαν οι δυσφημιστικές και υβριστικές αναφορές εναντίον του δήμου μας, αρχικά από τον ιδρυτή του "Παρατηρητηρίου..." και την παρέα του και στην πορεία από τη δική σας πλευρά.

    Έχετε κάθε δικαίωμα να είστε κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, όχι όμως να οχυρώνεστε και να διατυμπανίζετε τα ασύστολα ψεύδη του επαγγελματία προπαγανδιστή. Επίσης έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε πορείες, συλλαλητήρια, πικετοφορίες, καθιστικές διαμαρτυρίες στον τόπο σας. Οχι στο δικό μας. Όπως εμείς δεν αναμειχθήκαμε ποτέ στα του οίκου σας και δεν ήρθαμε ποτέ να σας πουλήσουμε ανάστημα και θεωρία, έτσι και εσείς δεν έχετε καμία δουλειά να έρχεστε και να μας βρίζετε μέσα στο σπίτι μας.

    2.Το ζήτημα της εργασίας ή της ανεργίας είναι λογικό να μην σε απασχολεί, καθώς εσύ έχεις εργασία..., ασχέτως αν υποστηρίζεις το αντίθετο. Συμμετέχεις σε ένα προπαγανδιστικό μηχανισμό, που από πίσω του κουβαλάει όλες τις παθογένειες του συστήματος, και που συνέβαλε και αυτό με τη σειρά του, τα μέγιστα στην καταστροφή της χώρας. Και μην μας πείς πως σε "τρέφει" ο "αγώνας"; Αυτά τα παραμύθια δε λέγονται ούτε σε μωρά παιδιά.Και μην τυχόν επικαλεστείς πάλι τα "συσσίτια" της μητρόπολης Κιλκίς... Ξεφτυλίζεις τη σπουδαία έννοια της λέξης συσσίτιο...

    3. Εμείς δεν επιχειρήσαμε να ξεχωρίσουμε κανένα κάτοικο του Κιλκίς σε "πιστό" ή "άπιστο". Το κάνατε εμμέσως πλην σαφώς εσείς με την ανοικτή επιστολή σας, όπου προσπαθείτε μέσω των τακτικών της προπαγάνδας του μέντορα σας, από τη Χαλκιδική, να πείσετε αυτούς που δεν πείθονται από τα επιστημονικόφανή και τρομολαγνικά επιχειρήματα του/σας. Το προδίδει και ο τίτλος της απολογητικής επιστολής σας "Είσαι σίγουρος;;;". Πάλι καλά που δε βάλατε τίτλο: "Πως τολμάς και δεν πιστεύεις, αυτά που σου λέμε, μήνες τώρα"

    4.Από την πλευρά μας σας εκθειάσαμε λέγοντας πως είστε και χρήσιμοι και σοβαροί. Και το πιστεύουμε. Δεν είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μακάρι αυτή την ενεργητικότητα και τη δίψα που έχετε να την αξιοποιούσατε για να βγάλετε και το Κιλκίς ταχύτερα από το τέλμα που έχει βρεθεί. Αντί αυτού, βρίσκεστε στον προθάλαμο της επαγγελματικής προπαγάνδας.Το ευτύχημα είναι οτι δεν απορροφηθεί εξ ολοκλήρου από το πνεύμα σας, το δηλητήριο, που σας διοχετεύουν. Κάνετε φιλότιμες προσπάθειες να πείσετε τους ίδιους σας τους εαυτούς, μα δε σας βγαίνει. Δεν το χετε ακόμη. Ειναι λογικό. Θέλει χρόνια και καθημερινή "εκπαιδευση" για να φτάσετε στο επίπεδο του ιδρυτή του "Παρατηρηρίου..." και της παρέας του.

    Από την άλλη άνθρωπος όμως που δεν έχει εργασία, ψάχνει για δουλειά. Δεν ασχολείται με το πως θα σταματήσει το μεροκάματο του άλλου. Εν προκειμένω η μεταλλευτική μας δραστηριότητα και η επέκταση της δεν σας επηρεάζει, επομένως τι λόγος σας πέφτει, τι είδους ανάπτυξη επιθυμούμε εμείς για τον δικό μας τόπο; Γι' αυτό το λόγο σας απεύθύναμε και την έκκληση να σταματήσετε να ασχολείστε με τη ΒΑ Χαλκιδική. Ασχοληθείτε επιτέλους με τον τόπο σας. Θα το βρείτε το δρόμο σας, όχι όμως μέσω της Χαλκιδικής...

    Και για να μην κάνεις υποθέσεις, που σου αρρωσταίνουν περισσότερο το μυαλό, κανείς από το Κιλκίς δεν μας ενημερώνει για το πως κάνετε τη διανομή του προπαγανδιστικού σας υλικού σε παραλάσεις και λαικές. Το λέτε εσείς οι ίδιοι. Το γράφετε και στην επιστολή που σας απαντήσαμε. Αλλά τι να πείς...; Το θολωμένο μου μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν αξίζει να σας απαντάει κανείς πωλητές Αριστοτέλη,αλλά μόνο για την ιστορία αναφέρω ότι ασχολείστε με το Κιλκίς όχι γιατι αναφέρουμε τηΒΑ Χαλκιδική,αλλά γιατί αυτή είναι η εντολή από το αφεντικό σας που ευελπιστεί να βάλει πόδι και στο Κιλκίς,αλλα να του πείτε να πάει από εκεί που ήρθε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ 20 Απριλίου 2012 07:19

    Για την ιστορία θα σου πούμε, μην κρίνεις άλλους από τον εαυτό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.