Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Βοήθησε με να ψηφίσω» και στις βουλευτικές

Απαντήστε στις επόμενες ερωτήσεις για να δείτε πoιό πολιτικό κόμμα μπορεί να σας εκπροσωπήσει καλύτερα. 

Για να ξεκινήσετε πατήστε ΕΔΩ
Το εργαστήριο εφαρμοσμένης πολιτικής έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ μετά την επιτυχημένη εφαρμογή του helpmevote στις περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Ελλάδα αποφάσισε να το εφαρμόσει και για τις βουλευτικές εκλογές.Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου δεν είναι μια δημοσκόπηση. Με την χρήση του helpmevote ο πολίτης μπορεί να κινητοποιηθεί, ώστε να συμμετέχει στις εκλογές, να συγκρίνει τις δικές του θέσεις με τις θέσεις των κομμάτων και να διευκολυνθεί τελικά να αποφασίσει.
Ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρύτατα σε πολλές χώρες που δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να διαπιστώσει το βαθμό συμφωνίας και διαφωνίας του με όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές. Ο πολίτης απαντά σε 30 ερωτήσεις που αποτυπώνουν τα θέματα της εκλογικής αναμέτρησης και οι απαντήσεις του συγκρίνονται με τις απαντήσεις των κομμάτων. Οι απαντήσεις των κομμάτων έχουν προκαθοριστεί μετά από μελέτη των επίσημων κειμένων τους και απαντήσεις ειδικών επιστημόνων για αυτές. Ζητήθηκε επίσης από τα κόμματα να απαντήσουν στις ερωτήσεις αυτές ώστε να συνεκτιμηθεί η θέση τους.
Με τη συμβολή της εταιρείας tothepoint πρόκειται να διεξαχθεί μια πανελλαδική δειγματοληπτική έρευνα ώστε να συγκριθούν οι απαντήσεις όσων χρησιμοποιήσουν το helpmevote με το σύνολο των πολιτών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από τον ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου ώστε να μπορεί κάθε πολίτης να συγκρίνει τις θέσεις του και τις θέσεις των κομμάτων με τις θέσεις του συνόλου των πολιτών όπως αυτές θα έχουν καταγραφεί.
Το helpmevote προσβάσιμο στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://www.helpmevote.gr είναι μια ερευνητική πρωτοβουλία ανεξάρτητη από κόμματα, υποψηφίους ή μέσα ενημέρωσης που φιλοδοξεί να βοηθήσει και όχι να κατευθύνει. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς.
Ευχαριστούμε τους 30,000 πολίτες που χρησιμοποίησαν τον σύμβουλο στις περιφερειακές εκλογές και περιμένουμε αυτούς και άλλους πολλούς για τις βουλευτικές εκλογές!
Επικοινωνία:
Θόδωρος Χατζηπαντελής: Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας. (chadji@polsci.auth.gr)
Ιωάννης Ανδρεάδης: Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ερευνητής στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας. (john@polsci.auth.gr)
Ευαγγελία Μαρκάκη: Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ( markakie@polsci.auth.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.