Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τις εκλογές θα λάβουν τα κόμματα

Μετά την επιμονή των πολιτικών κομμάτων να διατηρηθεί στο ακέραιο το ύψος της εκλογικής ενίσχυσής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, βάσει των όσων ίσχυσαν το 2009, χωρίς καμία περικοπή λόγω της οικονομικής κρίσης, η Διακομματική Επιτροπή υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση αποφάσισε την Τετάρτη να λάβουν τα κόμματα 10 εκατ. ευρώ.
Κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων ζήτησαν από τον υπουργό Εσωτερικών να δοθεί το σύνολο της εκλογικής ενίσχυσης πριν από τις εκλογές και όχι το 60% όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, επικαλούμενοι αυξημένες ανάγκες.
Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής αποφασίσθηκε ακόμη να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα πολιτικά κόμματα. Οι εκπρόσωποι των μικρών κομμάτων επέμειναν ότι ο χρόνος θα πρέπει να κατανεμηθεί ισόποσα ανεξάρτητα από την κοινοβουλευτική δύναμη, σε αντίθεση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που επέμειναν να εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το 75% του τηλεοπτικού χρόνου μοιράζεται μεταξύ των «μεγάλων» κομμάτων και το 25% μεταξύ των «μικρών». Ο Τάσος Γιαννίτσης διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί η ισχύουσα νομοθεσία.
Στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν συζητήθηκαν τελικά οι τηλεοπτικές μονομαχίες (debate) μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, θέμα για το οποίο θα αποφασίσει το υπουργείο Επικρατείας μετά από συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

  1. ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ..ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κόμματα της διαφθοράς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται να πάρουν 40 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν εκλογές!
    Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που πρότεινε να μην πάρουν καθόλου τα κόμματα κρατική επιχορήγηση λόγω της οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντι για ψηφους επρεπε να φανε ξυλο και οποιος αντεξει να γινει πρωθυπουργος πιο οικονομικο και πιο αποτελεσματικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.