Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Σε λειτουργία ο νέος οδοφωτισμός στον κόμβο Μεταλλικού

Ένα έργο βαρύνουσας σημασίας, το οποίο - όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης- «αποτυπώνει και συμβαδίζει απόλυτα με το αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας μας, καθώς είναι το αποτέλεσμα πράξεων που έχουν σχεδιασμό, προγραμματισμό, διάρκεια και επιμελή υλοποίηση» τέθηκε σε λειτουργία, ενισχύοντας την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Πρόκειται για το έργο του νέου οδοφωτισμού στον κόμβο του Μεταλλικού, που αναβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό το επίπεδο της οδικής ασφάλειας. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας, δίχως να παρεκκλίνουμε από την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλάβαμε προς τους συμπολίτες μας. Προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ασφάλεια, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση του οδικού δικτύου. Επενδύουμε σημαντικούς πόρους για την αποκατάσταση, τη συντήρηση, τη βελτίωση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του οδικού δικτύου» υπογράμμισε ο κ. Βεργίδης.

Στον κόμβο Μεταλλικού και σε μήκος οδού περίπου 3.000 μέτρων, τοποθετήθηκαν -μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων χωματουργικών εργασιών (εκσκαφών και επίχωσης) -σωλήνες, καλωδιώσεις και χαλκός για το δίκτυο ηλεκτροδότησης των φωτιστικών των σιδηροϊστών. Μ ‘ αυτόν τον τρόπο φωτίζεται πλήρως όλη η περιοχή στο σημείο διασταύρωσης των οδών προς Πολύκαστρο, Δοϊράνη και Κιλκίς, ενισχύοντας στην οδική ασφάλεια σε έναν από τα πλέον κομβικά σημεία διασύνδεσης για τις περιοχές του νομού Κιλκίς, για τη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, για τα τελωνεία της Δοϊράνης, του Προμαχώνα, αλλά και τη γειτονική Π.Ε. Σερρών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτιστικών LED είναι η πλέον ενδεδειγμένη ενεργειακά λύση, καθώς πρόκειται για φωτιστικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και βέλτιστης απόδοσης που συνάδουν απόλυτα με τη λογική εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής αειφορίας και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας σε αυτόν τον τόσο επιφορτισμένο κυκλοφορικά κόμβο.

Το “προφίλ” του έργου

Το έργο «Κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου» περιλαμβάνει την τοποθέτηση χαλύβδινων στύλων ύψους 12 μέτρων με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) ισχύος 110 − 150 W, με βραχίονα, στον κόμβο του Μεταλλικού -επί της επαρχιακής οδού 9 – καθώς, επίσης, και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κόμβου Χέρσου επί της εθνικής οδού Κιλκίς-Δοϊράνης.

Επισημαίνεται ότι, στον κόμβο του Χέρσου όπου οι υφιστάμενοι ιστοί φωτισμού είναι τσιμεντοϊστοί, έγινε πλήρης ανακατασκευή με εργασίες που περιλάμβαναν αντικατάσταση των κατεστραμμένων τσιμεντοϊστών και φωτιστικών σωμάτων , τοποθέτηση νέου πίλλαρ, αλλαγή όλων των καλωδιώσεων με τις σχετικές εκσκαφές κλπ.

Το έργο, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ , χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία διέθεσε τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο του 2022, η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς, έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες, προχώρησε τη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «Κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου». Η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών υλοποίησης του σημαντικού συγκοινωνιακού έργου υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον ανάδοχο του έργου ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ το Μάιο του 2023.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.