Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Τα νέα του βουλευτή Πέτρου Παππά (19/7/2024)

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Εξετάζονται παράνομα ασθενείς και προτείνονται θεραπείες Botox εντός των γραφείων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου;
Τη στιγμή που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταρρεύσει λόγω της υποστελέχωσης και των απάνθρωπων εργασιακών συνθηκών, τη στιγμή που ο Υπουργός Υγείας απειλεί τους γιατρούς με επίταξη και διακοπή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τη στιγμή που έχουμε στην Ελλάδα ασθενείς δύο ταχυτήτων: τους έχοντες χρήματα οι οποίοι χειρουργούνται άμεσα και τους μη έχοντες οι οποίοι περιμένουν χρόνια για ένα χειρουργείο, διαβάζουμε με έκπληξη την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ κ. Εξαδάκτυλος φέρεται να εξετάζει παράνομα ασθενείς και να προτείνει ιατρικές πράξεις, εντός του προεδρικού γραφείου του, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, που αποτελεί χώρο διοικητικών γραφείων και όχι αδειοδοτημένο ιατρείο.

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα την σοβαρότατη αυτή καταγγελία και τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ, ο οποίος φέρει έναν σημαντικό θεσμικό ρόλο, να διευκρινίσει τι συμβαίνει τελικά.

Επίσκεψη στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε, σήμερα, μαζί με την υπεύθυνη υγείας της Νομαρχιακής Α' Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Εμμανουηλίδου, μέλη οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ειδικούς συνεργάτες, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος.

Συζητώντας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά και το προσωπικό, ο κύριος Παππάς τόνισε:

Την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει η μελετημένη επέκταση του Νοσοκομείου, προκειμένου η ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και η τουριστική Χαλκιδική , να αποκτήσουν, επιτέλους, ένα αξιόπιστο υγειονομικό πυλώνα.

Την ανάγκη επίλυσης του πανελληνίου προβλήματος της "μονιμοποίησης" του επικουρικού προσωπικού, το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την ανάγκη αναθεώρησης του μισθολογίου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και στήριξης των Τ.Ε.Π, προκειμένου να ανακοπεί η αιμορραγία προς τον ιδιωτικό τομέα και τις χώρες του εξωτερικού, που προσφέρουν πολλαπλάσιες αμοιβές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Ο Άγιος Παύλος είναι ένα νοσοκομείο που προσφέρει υψηλές και μοναδικές υπηρεσίες όπως τη μονάδα υπερβαρικής ιατρικής και πρέπει να στηριχθεί από την πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.