Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 10/5/2023, 6:05 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς χθες (9 Μαΐου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 3 κιλών και 820,3 γραμμαρίων,

φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 400 γραμμαρίων,

σπόροι κάνναβης,

εξοπλισμός για την ανάπτυξη δενδρυλλίων κάνναβης (συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας και υγρασίας, λαμπτήρες κ.α.),

συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος και νάιλον τεμάχια για την συσκευασία των ναρκωτικών και

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης, κατασχέθηκε από την κατοχή του, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνίαση απατών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιανουάριο του 2023, με το πρόσχημα παραγγελίας προϊόντων από 2 καταστήματα, απέστειλε πλαστά αποδεικτικά τραπεζικής κατάθεσης χρημάτων και απέσπασε προϊόντα συνολικής αξίας 480 ευρώ. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να αποσπάσει προϊόντα αξίας 100 ευρώ από άλλο κατάστημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Εξιχνίαση κλοπών 

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 7ηςΜαΐου 2023 σε περιοχή του Κιλκίς, ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν όχημα ημεδαπού και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του οχήματος, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα αξίας 2.000 ευρώ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου - Ολύμπου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Απριλίου 2023, αφαίρεσε από την κατοχή ημεδαπού ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησε σε καταστήματα συναλλαγές, συνολικής αξίας 384 ευρώ.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη χθες (9 Μαΐου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έναμεταλλικό ρόπαλο μήκους 61 εκατοστών και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Συλλήψεις για κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση

Συνελήφθησαν χθες (9 Μαΐου 2023) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και δύο ημεδαπές γυναίκες και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού τους, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (8 Μαΐου) σε περιοχή του Κιλκίς, αρχικά ο πρώτος συλληφθείς, διαπληκτίστηκε με ημεδαπό και στη συνέχεια εμφανίσθηκαν οι υπόλοιποι συνεργοί του, όπου με χρήση ξύλων επιτέθηκαν στον ημεδαπό και του προκάλεσαν σωματικές βλάβες. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι από δωμάτιο ιδιοκτησίας του παθόντα, αφαίρεσαν μία τηλεόραση αξίας 180 ευρώ και προκάλεσαν φθορές σε όχημά του.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (9 Μαΐου 2023) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς και αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να μεταφέρει σε όχημα 5 αλλοδαπούς εκ των οποίων 1 ανήλικος, με σκοπό την διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της μεθορίου. 

Ο ημεδαπός, σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, προσπάθησε να διαφύγει ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, όμως στη συνέχεια το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Το όχημα που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση μαστροπείας - Συνελήφθησαν δύο γυναίκες οι οποίες εξέδιδαν σε οίκο ανοχής 40χρονη αλλοδαπή

Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο γυναίκες.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπές ηλικίας 31 και 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη εντοπίσθηκε η 31χρονη να λειτουργεί παράνομο οίκο ανοχής, ο οποίος στερούταν σχετικής αδείας και είχε παραβιασθεί πρόσφατη σφράγισή του από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με υπάλληλο την 59χρονη.

Εντός του οίκου εργαζόταν ως εκδιδόμενη 40χρονη αλλοδαπή, στερούμενη πιστοποιητικού άσκησης επαγγέλματος, ενώ τα έσοδά της τα παραλάμβανε η 59χρονη για λογαριασμό της 31χρονης, μέρος των οποίων απέδιδαν και στην εκδιδόμενη.

Σημειώνεται ότι για την 31χρονη ενεργείται κύρια ανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα Θεσσαλονίκης, κατόπιν δικογραφίας που σχημάτισε η ανωτέρω Υπηρεσία το 2020 για εμπορία ανθρώπων σε βάρος ανηλίκου και μαστροπεία.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνίαση κλοπών από οικίες με τη χρήση αντικλειδιών

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς έπειτα από καταγγελία για κλοπή από οικία στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό και 33χρονο ημεδαπό, οι οποίοι από κοινού με συνεργό τους εισήλθαν με αντικλείδι σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν τρία αντρικά ρολόγια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ως όχημα προσέγγισης στο σημείο της κλοπής.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με 38χρονο αλλοδαπό συνεργό τους, από 25-03-2023 έως 04-05-2023 προέβησαν σε εννέα (9) επιπλέον διαρρήξεις οικιών στις περιοχές Ευόσμου, Κορδελιού, Σταυρούπολης και Θεσσαλονίκης, στις οποίες εισέρχονταν με τη χρήση αντικλειδιών.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη ατόμου για ληστεία σε οικία

Συνελήφθη ξημερώματα χθες (09-05-2023) από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης 21χρονος αλλοδαπός, για ληστεία σε οικία στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα για ληστεία και κλοπή.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος διέρρηξε διαμέρισμα στην ανωτέρω περιοχή, όπου διαμένει αντρόγυνο, πλην όμως έγινε αντιληπτός και στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε με γυάλινο μπουκάλι τον άντρα, ο οποίος με τη συνδρομή της συζύγου του κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν, οπότε και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, εισήλθε σε τρεις ακόμη οικίες στην ίδια περιοχή, την ώρα που οι ένοικοι βρίσκονταν σε κατάκλιση, από όπου αφαίρεσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ημεδαπός, μετά από καταδίωξη, για περιπτώσεις κλοπών

Στη σύλληψη ενός άντρα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ο οποίος νωρίτερα είχε γίνει αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη οχήματος, στην περιοχή της Ευκαρπίας, να αφαιρεί διάφορα αντικείμενα (τσάντα κλπ) από το εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου του.

Πρόκειται για 30χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, σωματική βλάβη από αμέλεια και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες (09-05-2023) κληθέντες ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Ευκαρπίας τον 30χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από την ίδια περιοχή. Σε σήματα στάσης που του έγιναν, ο δράστης προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και πινακίδες σήμανσης με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην περιοχή των Μετεώρων και στη συνέχεια να προσκρούσει στο όχημα των αστυνομικών και να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο του.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροδέμα κάνναβης και η τσάντα που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από το όχημα, ενώ σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, απωθώντας τους αστυνομικούς με γροθιές.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση περισσότερων των 100 κιλών κοκαΐνης


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου Γεώργιου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Κυρίες και κύριοι καλημέρα.

Σας καλέσαμε σήμερα να σας παρουσιάσουμε μία ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά στην αποδόμηση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Όπως ιακριβώθηκε από την πολυετή έρευνά του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, προερχόμενες από τη Λατινική Αμερική.

Για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν κοντέινερ με μπανάνες, στα οποία όμως, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εκατό (100) κιλά κοκαΐνης, και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις (280.000) ευρώ.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους καθώς και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να έρθει σε πέρας αυτή η σημαντική υπόθεση, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα ναρκωτικών ουσιών.

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα σας αναφέρει ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμος Β’ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος.

Δηλώσεις του προϊστάμενου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Α/Β’ Χρήστου ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ευχαριστώ Στρατηγέ.

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι.

Στην αποδόμηση πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, όταν στο πλαίσιο πολυετούς, εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της, που αφορά στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και στην περαιτέρω διακίνησή τους.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και του Α’ Τελωνείου, αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Δέλτα, καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Τροχαίας, Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Εύοσμου, εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα.

Πρόκειται για επτά (7) ημεδαπούς και τρεις (3) αλλοδαπούς ηλικίας 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους (104) κιλών και (665) γραμμαρίων,

811 γραμμάρια κάνναβης,
Ναρκωτικά δισκία,

(284.250) ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

(1) πιστόλι,

(1) πιστόλι κρότου – αερίου,

Φυσίγγια,

Συσκευή εκκένωσης ρεύματος,

Ζυγαριές ακριβείας,

(18) κινητά τηλέφωνα,

(5) ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας και

Εξοπλισμός για τη διενέργεια σιδηρουργικών εργασιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν,(6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,

(1) δίκυκλο και

(1) Ι.Χ.Φορτηγό με τον τράκτορά του και κοντέινερ.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 2.100.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.