Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Υπογραφή σύμβασης για το έργο ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Μεταλλικού

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο προάγει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει τους άξονες οδικής μεταφοράς. 

Πρόκειται για το έργο «Κατασκευή νέου οδοφωτισμού κόμβου Μεταλλικού και πλήρης ανακατασκευή πεπαλαιωμένου ηλεκτροφωτισμού κόμβου Χέρσου» του οποίου οι εργασίες ξεκινούν εντός του Ιουνίου 2023, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη και τον εκπρόσωπο του αναδόχου ΟΡΚΑ ΑΤΕΕ, παρουσία του αναπληρωτή προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Νίκου Γρηγοριάδη και του προϊσταμένου του τμήματος Έργων Δομών Περιβάλλοντος της προαναφερόμενης Υποδιεύθυνσης, Παύλου Πετρίδη.

Ο προϋπολογισμός του έργου διαμορφώνεται σε 700.000,00 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, η οποία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για την χρηματοδότηση των εργασιών, που προέρχονται από το Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

«Αξιολογούμε τις ανάγκες, τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ένα σημαντικό έργο, σε έναν από τους οδικούς διασυνδετήριους “κρίκους” για τις περιοχές του νομού, τη ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου, για τα τελωνεία της Δοϊράνης, του Προμαχώνα, αλλά και τη γειτονική Π.Ε. Σερρών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

«Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων μας για την ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και τη διακίνηση των εμπορευμάτων, για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας. Είναι παρεμβάσεις με τοπικό και υπερτοπικό χαρακτήρα, αναγκαίες για τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αναβαθμίζουν αποτελεσματικά τη βελτίωση των επιπέδων οδικής ασφάλειας και, έπειτα από την ολοκλήρωσή τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Το έργο (με διάρκεια εκτέλεσης εργασιών τους δώδεκα μήνες) περιλαμβάνει την τοποθέτηση μεταλλικών στύλων ύψους 12 μέτρων με φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED) Ισχύος 110 − 150 W, με βραχίονα, στον κόμβο του Μεταλλικού -επί της επαρχιακής οδού 9 – καθώς, επίσης, και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κόμβου Χέρσου επί της εθνικής οδού Κιλκίς-Δοϊράνης.

Ειδικότερα, στον προαναφερόμενο κόμβο Μεταλλικού, και σε μήκος οδού περίπου 3.000 μέτρων, θα τοποθετηθούν -μετά από τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες (εκσκαφών και επίχωσης) -σωλήνες, καλωδιώσεις και χαλκός για το δίκτυο ηλεκτροδότησης των φωτιστικών των σιδηροϊστών. Με τον τρόπο αυτό θα φωτιστεί πλήρως όλη η περιοχή στο σημείο διασταύρωσης των οδών προς Πολύκαστρο, Δοϊράνη και Κιλκίς, συμβάλλοντας στην οδική ασφάλεια.

Αντίστοιχα, στον υφιστάμενο κόμβο του Χέρσου όπου οι υφιστάμενοι ιστοί φωτισμού είναι τσιμεντοϊστοί, θα γίνει πλήρης ανακατασκευή που περιλαμβάνει αντικατάσταση των κατεστραμμένων τσιμεντοϊστών, τοποθέτηση νέου πίλλαρ, αλλαγή όλων των καλωδιώσεων με τις σχετικές εκσκαφές κλπ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.