Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας με την Ν.Δ. μιλά στην Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά

 

Η Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας με την Ν.Δ. μιλά στην Χρυσή-Ουρανία Παπαδοπούλου, τον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
- Νέα Γενιά, Νέα Επιστήμονας και Νέα Επιχειρηματίας και Νέα Μητέρα,
το πιο όμορφο! Μαχητική και Ρομαντική, αλλά και Ρεαλιστρια!
Πως νιώθεις για την καινούργια πορεία σου; Είσαι χαρούμενη Μαρία-Νεφέλη;

Είμαι ενθουσιασμένη για το γεγονός ότι θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ μέσα από αυτόν τον νέο ρόλο, με θέματα που με ενδιαφέρουν εφόσον εκλεγώ. Παράλληλα όμως αντιλαμβάνομαι την τιμή αλλά και το μέγεθος τις ευθύνης που συνεπάγεται με αυτήν μου την απόφαση να εμπλακώ με την πολιτική.

- Μίλησε μας για τις γειτονιές σου, την περιοχή που μένεις, που εργάζεσαι,
την πολη σου, το ή τα χωρια καταγωγής σου...
ότι εχεις μέσα στην Καρδιά σου για όλα αυτά τα σπουδαία! Για την Ελλάδα.


Μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένιωθα πάντα τυχερή που ζούσα σε μια πόλη που είχε πρόσβαση στη θάλασσα. Έζησα στη Θεσσαλονίκη έως τα 18 μου και έπειτα επέστρεψα σε αυτήν στα 21 μου. Η Θεσσαλονίκη είχε πάντα μία δυναμική για εμένα σαν πόλη και υπήρξε κέντρο καινοτομίας για πολλά χρόνια και λόγω της ύπαρξης και του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας. 

Το μέγεθος της πόλης ήταν πάντα ιδανικό για να δοκιμάσεις μία νέα ιδέα, να κάνεις τα πρώτα σου επιχειρηματικά βήματα αλλά και για να βρεις δουλειά ως νέος. Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας, επηρεάστηκαν σημαντικά από την οικονομική κρίση και έπειτα από την πανδημία, αλλά και από τον πόλεμο της Ουκρανίας και αυτό είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα, καθώς υπήρξα από τις τυχερές που πρόλαβαν να ζήσουν τη δυναμική της. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να μείνω στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσω το επιχειρηματικό μου ταξίδι από εδώ, καθώς πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να την απογειώσουμε.

- Είσαι έτοιμη για τις μεγάλες, όμορφες, πολιτικές "μαχες" της Γενιάς μας,
της Άνοιξης-Καλοκαιριού του 2023; Είτε και μελλοντικά... γιατί όχι, Ευρωεκλογές 2024;
Γιατί και εκεί θα μπορούσες άξια και υπέροχα να σταθείς.


Μπορεί αυτά να είναι τα πρώτα μου βήματα στην πολιτική αλλά εδώ και 10 χρόνια ζω στην Ελλάδα και δίνω ως πολίτης τις «μάχες» μου. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι έχω ανοίξει και κλείσει μία επιχείρηση στην Ελλάδα, ότι δούλευα μέχρι πρόσφατα ως ιδιωτική υπάλληλος ενώ παράλληλα ηγούμουν της δικής μου κοινωνικής επιχείρησης, ότι έγινα μητέρα δύο φορές το 2018 και το 2021 και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι θα πει να μεγαλώνεις και να βιοπορίζεσαι στην Ελλάδα, με κάνει πρακτικά έτοιμη για τις μεγάλες, όμορφες, πολιτικές «μάχες» της γενιάς μας και όχι μόνο.

- Είναι σε καλύτερο βαθμό και θέση ο Ρόλος και
οι Προσδοκίες της Γυναίκας, του Κοριτσιού, της Επιστήμονα, της Επιχειρηματία,
του Woman Leadership, του σήμερα και του Αύριο, σε σχέση με 20-25 χρόνια πριν;


Ο ρόλος και η θέση της γυναίκας έχουν βελτιωθεί σε πολλές περιοχές τα τελευταία 20 χρόνια. Υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στους τομείς της ισότητας των φύλων, της οικονομικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής αποδοχής της γυναικας. Στον τομέα της ισότητας των φύλων, έχουν ληφθεί μέτρα για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την πολιτική συμμετοχή. 

Έχουν εγκριθεί νόμοι για την προστασία των γυναικών από τη βία και έχει γίνει μια προσπάθεια για την εκπαίδευση της κοινής γνώμης σχετικά με τα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών. Σε σχέση με την οικονομική ανεξαρτησία, οι γυναίκες έχουν αρχίσει να εισέρχονται σε περισσότερους τομείς της αγοράς εργασίας που ήταν παραδοσιακά ανδροκρατούμενοι και έχουν αυξήσει την παρουσία τους σε θέσεις εξουσίας στην επιχειρηματικότητα και τη διοίκηση. 

Αυτό δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Έχουμε μεγάλη πορεία να διανύσουμε για να μπορούμε να μιλάμε για ιδανικές συνθήκες. Δυστυχώς είμαστε ακόμα σε ένα στάδιο που χρειαζόμαστε ειδικές πολιτικές και δράσεις για θέματα που αφορούν την υγεία, τη μητρότητα, την καθημερινότητα και την εργασία των γυναικών και χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση για οτιδήποτε μπορεί να μας οδηγήσει στο να κάνουμε βήματα προς τα πίσω.

- Πες μας 3 μεγάλες Προσωπικότητες που θαυμάζεις και εμπνέεσαι,
είτε από Ελλάδα, είτε από Ευρώπη, είτε γενικά, ζώντες ή νεκρούς, ό, τι θες.
Κοινωνικά, Φιλοσοφικά, Καλλιτεχνικά.


Τρεις μεγάλες προσωπικότητες που με εμπνέουν είναι η ανώτατη δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της πάλεψε για την ισονομία και την ισότητα των φύλων.

Η Καλλιρρόη Παρρέν μία από τις πρώτες φεμινίστριες στην Ελλάδα, το 1887 ξεκίνησε να εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εφημερίς των Κυριών», που συντάσσονταν αποκλειστικά από γυναίκες και απευθυνόταν σε γυναίκες, και το 1890 ίδρυσε την "Ένωση υπέρ της Χειραφετήσεως των Γυναικών» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κυρίως των απόρων γυναικών.

Ως τρίτη θα ήθελα να βάλω όλες εκείνες τις γυναίκες που είχα την τύχη να γνωρίσω, γυναίκες που επιβιώνουν και διαπρέπουν η κάθε μία στο ρόλο της και αποτελούσαν πάντα πηγή έμπνευσης για εμένα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.