Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (10/5/2023)

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ημέρα της Ευρώπης
Στις 9 Μαΐου γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, που στόχευε στο να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των Ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς σήμερα δύο Ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι βέβαια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε πόλεμο που έχει επηρεάσει όλη τη γη.

Τον Μάιο του 2021, εν μέσω της πανδημίας, γιορτάσαμε από την Ευρωπό, την πόλη της Ευρώπης στη γη της Μακεδονίας.

Τότε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και τίμησε τον Δήμο μας με την επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο Ευρωπού. Ο κ. Σχοινάς με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης του δήμου Παιονίας. Έκτοτε στο πρόσωπο του, βλέπουμε ένα ισχυρότατο σύμμαχο που μπορεί να σταθεί αρωγός στην αναπτυξιακή προοπτική και στο ταξίδι της εξωστρέφειας του δήμου Παιονίας.

Επίσκεψη δημάρχου της Μπιάλα Βουλγαρίας Penyo Nenov

Το πρωί της Τρίτης 9 Μαϊου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από το δήμαρχο της Μπιάλα Βουλγαρίας Penyo Nenov, αδελφοποιημένου δήμου μας από το 2005, και από τον δήμαρχο του Ιζβοάρελε Ρουμανίας Ghiorghe George, με το δήμο του οποίου έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές διαδικασίες αδελφοποίησης. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, και μέλη του συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου.

Η επίσκεψη των δύο δημάρχων και της αποστολής τους στο δήμο μας και συγκεκριμένα στον Άσπρο, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Άσπρου κ. Νίκου Πετρίδη, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Στο τέλος της επίσκεψης έγινε αμοιβαία ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάλογα με τις παραδόσεις του κάθε τόπου.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.