Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Γνήσιο ελληνικό πανηγύρι στο μικρό και όμορφο χωριό Πυργωτό του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Περιτριγυρισμένη με Πασχαλιές να ευωδιάζουν μεθυστικά το άρωμα τους η Εκκλησία του χωριού Πυργωτού αφιερωμένη στο Άγιο Γεώργιο περιμένει τους πιστούς να γιορτάσουν το πανηγύρι.

Το χωριό ξαφνικά αποκτά ζωή.

Οι πιστοί από όλα τα μικρά χωριουδάκια της περιοχής ασφυκτικά γεμίζουν τον Ναό με την παρουσία τους.

Τα παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές δυτικής Θράκης αγκαλιάζουν με ψυχή την γιορτινή ημέρα και στολίζουν το πανηγύρι την ώρα του εσπερινού.

Ο Πατέρας Δημήτριος εξηγεί τον βίο των Αγίων και την θυσία τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να παίρνουμε δύναμη και ακολουθούμε την πορεία του μαρτυρίου τους και να γίνεται γνώση και σεβασμός το παράδειγμα της προσφοράς τους.

Ο Παπαγιάννης φανερά συγκινημένος χαίρεται για το ποίμνιο του και μοιράζει δώρα καρδιάς σε όλους.

Η Καμπάνα συνοδεύει στο μικρό χωριό την περιφορά της Ιερής Εικόνας του Αγίου Γεωργίου, τα χαμόγελα και η φιλοξενία των κατοίκων κυριαρχεί με ένα μοναδικό τρόπο στις καρδιές έτσι όπως μελωδικά ακούγεται το Χριστός Ανέστη την ομορφότερη ώρα του δειλινού.

Τα παιδιά του τοπικού συλλόγου τραγουδούν τον Άγιο και τον υμνούν, καλωσορίζουν διαφορετικά και γνήσια τον κόσμο με την ομορφιά που έχει το Ελληνικό πανηγύρι.

Στην συνέχεια χορεύουν τόσο όμορφα που θα έλεγε κανείς πώς η δύναμη της γιορτής είναι πάντα η Ελπίδα όταν αυτή η γιορτή εκφράζει το συναίσθημα και όχι απλά την βαβούρα ενός πλήθος που αδιάφορα ταξιδεύει στον κόσμο του.

Συγχαρητήρια στην υπέροχη δασκάλα του χορευτικού τμήματος και στην όμορφη παρουσία του τοπικού συλλόγου Πυργωτού.

Στον Παπαγιάννη, τον Ιερέα που εκφράζει την αλήθεια της ψυχής του στο Χριστό στην Πατρίδα και στο ποίμνιο του.

Στον πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου για την προσφορά του.

Στον Αρχιερατικό της Περιοχής Πατέρα Δημήτριο για τα κηρύγματα ψυχής που καθηλώνουν τους πιστούς που παρακολουθούν.

Συγχαρητήρια σε όλους που αγωνίζονται και βοηθούν το όμορφο χωριό και το κάνουν ομορφότερο με ψυχή και καρδιά στηρίζοντας τις παραδόσεις και τις ομορφιές του τόπου μας.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.