Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

“Οι γυναίκες του Κιλκίς να αντλήσουν θάρρος, ελπίδα και δύναμη, κάνοντας ισχυρό το ΚΚΕ”

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες εκδήλωση με γυναίκες, στην οποία μίλησαν οι υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ στο Κιλκίς, Αλτιπαρμακίδου Ρία, Νικολαΐδου Σταυρούλα και Τεμεκενίδου Μέμα.

Οι υποψήφιες, στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στην βαρβαρότητα που ζουν οι γυναίκες εργαζόμενες, οι μάνες, οι άνεργες, οι συνταξιούχες, τονίζοντας ότι η ζωή χωρίς δικαιώματα, με πετσοκομμένους μισθούς και ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ελλείψεις σε δημόσιες κοινωνικές δομές και δομές πρόνοιας στο νομό, είναι μια πραγματικότητα που «έχτισαν» βήμα – βήμα, τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσαν ότι είναι βαριές οι ευθύνες και των βουλευτών του Κιλκίς, που τόσα χρόνια – παρά τα παχιά τους λόγια – όχι μόνο δεν έκαναν το παραμικρό για τη στήριξη των νέων ζευγαριών και οικογενειών, αλλά αντίθετα νομοθέτησαν από κοινού την παγίωση της σημερινής βαρβαρότητας.

Όπως αναφέρθηκε στις ομιλίες τους, είναι ενδεικτικά μόνο ορισμένα στοιχεία, για να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, όπως ότι:

– Το 1/3 των νέων ζευγαριών δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

– Τα μισά νέα ζευγάρια δεν μπορούν να πάνε ούτε μία εβδομάδα διακοπές.

– Το 20-25% δεν αδυνατούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους και να βγουν με φίλους να ψυχαγωγηθούν.

– Την ίδια ώρα, 100άδες εργαζόμενες στις βιομηχανίες του Κιλκίς, έρχονται αντιμέτωπες με την εντατικοποίηση της εργασίας, με την υπερωριακή απασχόληση, με τους εκβιασμούς της απόλυσης κ.ά., έχοντας παράλληλα στην ευθύνη τους και τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων κτλ., χωρίς καμία στήριξη από το Κράτος.

Ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν μόνες τους και την κακοποίηση, μιας και δεν υπάρχουν μέτρα ουσιαστικής πρόληψης και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων.

«Αυτή είναι η σταθερότητα που ζητάνε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, για την επόμενη μέρα των εκλογών. Να συνεχίζουν το ίδιο έργο. Το ΚΚΕ, από την άλλη, καλεί τις γυναίκες να κάνουν την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ, για να υπάρξει σταθερότητα στη ζωή τους, στη δουλειά τους και την οικογένειά τους, για:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό.

Φροντίδα του σπιτιού, των παιδιών, των ηλικιωμένων που να στηρίζεται σε κοινωνικές υποδομές με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων.

Ολόπλευρη προστασία του παιδιά, με αφετηρία τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες του.

Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη.

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους παράγοντες που γενούν δράστες – «τέρατα» και αφήνουν τις γυναίκες απροστάτευτες», επισήμαναν οι υποψήφιες στις ομιλίες τους, καλώντας τις γυναίκες του Κιλκίς να τολμήσουν το βήμα με δυνατό ΚΚΕ, για τη ζωή που ονειρεύονται και τις αξίζει τον 21ο αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.