Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 13/7/2022, 03:31 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (12 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19,6 γραμμάρια ηρωίνης,
μικροποσότητα κοκαΐνης,
4,5 γραμμάρια κάνναβης και
το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Επίσης κατασχέθηκε και η παραπάνω δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθη προχθες (11 Ιουλίου 2022) το πρωί στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Σερρών, για υπεξαίρεση.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου 2022, σε περιοχή των Σερρών, αφαίρεσε μία τσάντα που περιείχε διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 976,10 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Η κλεμμένη τσάντα εντοπίστηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στη νόμιμη κάτοχο της.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το πρωί της 7ης Ιουλίου 2022 μετέβη σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής σε χωριό της Πέλλας όπου προσποιούμενος τον υπάλληλο εταιρείας ηλεκτροδότησης και με το πρόσχημα βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης κατάφερε να της αποσπάσει χρηματικό ποσό, χρυσές λίρες και κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και 1 κινητό τηλέφωνο, συνολικής αξίας 6.000, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Από το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2022 έως και χθες (12 Ιουλίου 2022) το πρωί, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9.738 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 3.120 παραβάσεις, από τις οποίες:1.057 για υπερβολική ταχύτητα,

95 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών κ.α.,
60 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
50 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
48 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
36 για αντικανονικό προσπέρασμα,
35 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
34 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
25 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και
1.680 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν συνολικά 74 οχήματα, από τα οποία 36 Ι.Χ.Ε., 25 Ι.Χ.Φ.- Δ.Χ.Φ. και 13 δίκυκλα οχήματα.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στοχευμένοι έλεγχοι για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου


Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Λητής πραγματοποιούν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους για τον εντοπισμό φορτηγών που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων ταχογράφου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου- Μαΐου - Ιουνίου 2022, διαπιστώθηκε ότι, συνολικά τριάντα τρία (33) φορτηγά οχήματα (30 με αλλοδαπές και 3 με ημεδαπές πινακίδες κυκλοφορίας), έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ πέντε (5) εξ’ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης για την επεξεργασία των καυσαερίων, με αποτέλεσμα τα οχήματα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία του ανθρώπου.

Σημειώνεται ότι, στους οδηγούς και στους ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον προκειμένου να επιτευχθεί υψηλότερο επίπεδο οδικής ασφάλειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.