Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Την κα. Μενδώνη η οποία επισκέπτεται το νομό Κιλκίς ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, συνόδευαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης (πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ν. Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Τρεντζίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στο πλούσιο πολιτιστικό κεφάλαιο αρχαιολογικών μνημείων και ιστορικών τόπων του νομού το οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς- στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας- προστατεύει κι αναδεικνύει, μέσα και από δράσεις χρηματοδότησης αρχαιολογικών εργασιών, όπως για παράδειγμα του έργου που αφορά στις εργασίες για την ανάδειξη της αρχαίας Μορρύλου.

Η υπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο “πεδίο” του πολιτισμού με έμφαση στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Νωρίτερα, έκανε ολιγόλεπτη περιήγηση στην περιοδεύουσα έκθεση ΆΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ. Από τα χαρακώματα των μαχών … στα σκάμματα των ανασκαφών’, της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς/ Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η οποία φιλοξενείται – από το Φεβρουάριο του 2022 - στο χώρο του Διοικητηρίου, «μία έκθεση που “φωτίζει” την παράδοξη συνάντηση των στρατιωτικών γεγονότων που έγιναν στην αιματοβαμμένη μακεδονική γη με την αρχαιολογική έρευνα» όπως είπε ο κ. Βεργίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδωσε αναμνηστικά δώρα στην υπουργό, στα οποία αποτυπώνεται ο αρχαιολογικός θησαυρός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.