Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας με θέμα, «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Την ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία και τα επιχειρησιακά σχέδια όπως είναι ο “Ιόλαος” και την πεποίθηση πως θα μπορέσει να συνδράμει σε τυχόν ανάγκη απομάκρυνσης πολιτών, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της τρίτης ειδικής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, με θέμα «Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών».

Ο κ. Βεργίδης ανακοίνωσε πως παρόμοια – με την πανελλαδική άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών “ΠΥΡΣΟΣ 2022” – προγραμματίζει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

«Eυελπιστούμε να διοργανωθεί το αργότερο έως το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου. Η άσκηση αυτή θα μπορούσε να είναι ενιαία με τους δύο Δήμους του νομού μας, ώστε να εξάγει καλύτερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα. Ευελπιστούμε την επόμενη χρονιά να γίνει άσκηση πεδίου, η οποία ασφαλώς και θα είναι χρησιμότερη. Ως αρχή, όμως, πιστεύουμε ότι και η «επί χάρτου» θα αποδειχθεί επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των οικονομικών δεδομένων της εποχής μας, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και προσπαθεί να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και προγράμματα για να ενισχύσει τους εμπλεκόμενους στην πολιτική προστασία φορείς. Έτσι- μετά την χορήγηση τον Οκτώβριο του 2021 Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) στα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και των Εθελοντικών Οργανώσεων- πρόκειται, σύντομα, να χορηγήσει στις δύο εθελοντικές οργανώσεις του νομού μας από μία ηλεκτρογεννήτρια και μία αντλία».

«Κλείνοντας σημειώνω πως είναι ευχή, αλλά και πεποίθησή μου, πως και αυτή η αντιπυρική περίοδος θα είναι- για το νομό μας -ομαλή και δεν θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης, η Κλεαρέτη Πασσαλίδου από το Τμήμα Πολιτικής Προστασία της Π.Ε. Κιλκίς, όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των εμπλεκόμενων φορέων, το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτουν, τη συντήρηση των μηχανημάτων και του οδικού δικτύου, αλλά και ειδικότερα θέματα. Εξάλλου, δόθηκε έμφαση στο “πεδίο” της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, από οικισμούς που βρίσκονται κοντά σε δασικές περιοχές.

Όπως επισημάνθηκε, η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου, η οποία δεν παρέστη στη συνεδρίαση λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- είναι σύμφωνη με την εισήγηση της Διοίκησης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα (Έφη) Ναβροζίδου, εκπρόσωποι των Αυτοτελών Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κιλκίς πύραρχος Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ Κιλκίς Γρηγόριος Σαλαβασίδης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς ο Α’ Υποδιευθυντής Δημόκριτος Δεμερτζίδης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς Ευάγγελος Γουζούνης, ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Γουμένισσας Αντώνιος Τζάκος, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς Αικατερίνη Ψιώτα, ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Χρήστος Καραθόδωρος, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς Μαγδαληνή Παρχαρίδου, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Σωτηρία Παπαδοπούλου, o αναπληρωτής προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Νίκος Γρηγοριάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Κιλκίς, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών φορέων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.