Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Οι κεντρικές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τον Ν.2193/1994 (ΦΕΚ Α32/1994).

Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 μέχρι και το 1923, και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ποντίων σε λαό προσφύγων και διασποράς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης έχει ως εξής:

Κυριακή 22 Μαΐου 2022 Ώρα 10:30 π.μ.

- Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Οθωμανικής κατοχής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας.

Ώρα 19:00 μ.μ.Επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Eκφώνηση ομιλίας μνήμης από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου π.Γεώργιο Παντελίδη

Κατάθεση στεφάνων.

Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:

Οι Βουλευτές
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Ο Δήμαρχος Κιλκίς
Εκπρόσωπος του Δήμου Παιονίας
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς
Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς
Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης
Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων
Εκπρόσωπος του πολιτιστικού σωματείου “Αργοναύτες”, του αρχαιότερου πολιτιστικού σωματείου του νομού και της πόλης του Κιλκίς.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς

και οι εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης, ενημερώνοντας έγκαιρα το Γραφείο μαςμέχρι την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος , οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οπρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οιΔιευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση.

Η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Κιλκίς-Ν. Σάντας τα σχετικά με την παράταξη και την απόδοση Τιμών.

Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου της πλατείας Ειρήνης.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

Από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ος Μαΐου 2022 ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακώνκαι δημοτικών Καταστημάτων στο Ν. Κιλκίς.

Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και τωντραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 22ος Μαΐου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.