Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Άνοιξη ξανά


Της Σοφίας Μαυρίδου
Έξω μύρισε Άνοιξη, και εμείς όπως κάθε χρόνο ενδίδουμε στο κάλεσμα της. Ανοίγουμε τα παράθυρα να μπει δροσερός αέρας, καθαρίζουμε το σπιτικό μας, φροντίζουμε να δώσουμε μια νότα ανοιξιάτικη με τα ανάλαφρα χαλιά, τις κουρτίνες, τα λουλούδια. Αφήνουμε να μπει άπλετο ζεστό φως, να γεμίσει με όμορφες εικόνες το μάτι μας, το μυαλό μας, η ψυχή μας.

Η νέα εποχή όμως, μας ανοίγει την όρεξη για όλα τα όμορφα που είναι μπροστά μας. Πλούσια τραπεζώματα, υπαίθρια πικ-νικ σε όμορφους ελληνικούς προορισμούς και όχι μόνο, παιδικά πάρτι, σε οικογενειακά μαζώματα οπού το ένα πιάτο διαδέχεται το άλλο, σαν να είναι κάθε μέρα μια μικρή γιορτή.

Μικροί μεγάλοι κάνουν όνειρα, μετράνε το χρόνο αντίστροφα, κάνουν σχέδια, ετοιμασίες για μαζώξεις, εξορμήσεις, ατέλειωτες βόλτες στην ηλιόλουστη χώρα που ζούμε.

Η Άνοιξη σηματοδοτεί και την Ανάσταση η οποία ούτως ή άλλως έχει προηγηθεί, ψυχής και σώματος, τέλος του ατελείωτου χειμώνα, μεταμορφώνοντας το σκηνικό της καθημερινότητας μας, την ψυχολογία μας, την ζωή μας ολόκληρη.

Και πόσο ανάγκη το έχουμε άλλωστε όλοι μας.

Η Άνοιξη ανασταίνει τις ψυχές μας, το ηθικό μας, μας γεμίζει δύναμη και χαρά, μας χαρίζει αισιοδοξία και πίστη πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Είναι μαγική εποχή που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και γίνεται πιο σύντομη λόγω της κλιματικής αλλαγής, γι’αυτό ακριβώς είναι τόσο σημαντική για την ψυχική ισορροπία μας.

Ας αδράξουμε την ευκαιρία που η φύση απλόχερα μας χαρίζει με τα υπέροχα λουλούδια που βρίσκονται πραγματικά σε οργιώδη κατάσταση, τριαντάφυλλα σε όλες τις αποχρώσεις, αρώματα, πινελιές χρωμάτων ανάκατα με το πράσινο, υπέροχα τοπία στην εξοχή.

Ο συνδυασμός του πράσινου με το μπλε της θάλασσας μοναδικός.

Ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να χαλαρώσει και να απολαύσει απλά αυτό που τόσο γενναιόδωρα για άλλη μια φορά μας χαρίζει αυτή η τόσο όμορφη εποχή του χρόνου. Και με δέος ας υποκλιθούμε στη μαγεία της φύσης, με σεβασμό και απέραντο θαυμασμό σ’αυτό που μπορούν και βλέπουν τα μάτια μας και σ’αυτά που προσφέρει στην ψυχή μας.

ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.