Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα "Η γυναίκα στα ακριτικά άσματα του Ευξείνου Πόντου"

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" 
Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" διοργανώνει σχετική εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, με θέμα "Η γυναίκα στα ακριτικά άσματα του Ευξείνου Πόντου". Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν κείμενα σε επιμέλεια της κας Σαββίδου Λένας. Την ανάγνωση των κειμένων θα κρατήσουν ως αφηγητές οι: Πατήρ Γεώργιος Παντελίδης, Πατήρ Πολύκαρπος Κοντοζίδης, Ιωάννης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Δαμιανίδης, Αναστασία Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σοφιανός.

Τα αποσπάσματα των κειμένων θα υπογραμμιστούν με ακούσματα από την ιδιαιτέρως αξιόλογη μουσική παράδοση του λαού μας με έμφαση στον μελοποιημένο Ακριτικό Κύκλο. Οι μουσικοί που λαμβάνουν μέρος στο συναυλιακό κομμάτι της εκδήλωσης είναι:

Λύρα, Δημήτρης Δαμιανίδης, Θεόφιλος Αγγελίδης, Γιώργος Αλμασίδης

Νταούλι, Μπάμπης Κιτσονίδης, Μελέτης Λαζαρίδης.

Την ενδυματολογική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει το ΡΑΦΕΙΟΝ Καλαμαρινού.

Συμμετέχουν: Άννα Αποστόλου και Μαρία Αντωνιάδου.

Τεχνική υποστήριξη: Αριστοτέλης Ελευθεριάδης (TS audio and lights), Ορφανίδης Δημήτρης (βιντεοσκόπηση).

Τα αναγνώσματα και την συναυλία θα συνοδέψει φωτογραφικό υλικό υπό τον γενικό τίτλο "Εμείς οι Απόγονοι". Ένα φωτογραφικό ταξίδι στους προσφυγικούς τόπους του Κιλκίς και στον χρόνο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Ώρα έναρξης 07.30μμ. 

Είσοδος Ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.