Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Μήνυμα προς την κοινωνία που αδιαφορεί

Παρεμβαίνει η Παρασκευή 
Κουραλίδου
Nοσηλεύτρια σε αναστολή εργασίας του Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Κιλκίς
Ένας ελεύθερος άνθρωπος
Με μεγάλη μου έκπληξη αλλά κυρίως με απέραντη λύπη παρακολουθώ την αδιαφορία του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας ως προς τη βάναυση, εκδικητική, ανελέητη, απάνθρωπη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι σε μια μερίδα συνανθρώπων τους.

Αναφέρομαι στο καθεστώς πια, της αναστολής εργασίας των υγειονομικών και των εργαζομένων σε δομές.

Αλήθεια μετά από ένα και πλέον έτος που βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση, χωρίς ούτε ένα ευρώ μισθό και σε λίγο καιρό χωρίς ασφάλιση, η κοινωνία θεωρεί ότι το μέτρο αυτό είναι δίκαιο, ότι είναι νόμιμο, ότι είναι ηθικό ή ότι τέλος πάντων είναι ιατρικά και επιστημονικά ορθό;

Γνωρίζουν οι πάντες ότι οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Τα μέτρα προστασίας αίρονται και ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται ως γρίπη. Δεν αναρωτιέται επιτέλους η κοινωνία γιατί η κυβέρνηση εμμένει στην τιμωρία μας; Ναι η αναστολή της εργασίας μας είναι αποδεδειγμένα πια, ένα τιμωρητικό μέτρο προς συμμόρφωση και παραδειγματισμό όλων για το τί «μπορεί» να κάνει μία κυβέρνηση ψηφίζοντας νόμους. Η τιμωρία μας έγινε και εξακολουθεί να υφίσταται προς επίδειξη ισχύος.

Μπορεί επομένως, ψηφίζοντας νόμους με κάποια «λογική» αφορμή πάντα, να αφαιρεί αυτονόητα δικαιώματα και να επιβάλλει σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Γιατί όχι; Άλλωστε αποδείξαμε ότι τα αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα για το «κοινό καλό». Για το καλό μου όπως μας τραγουδάει και ο Γιάννης Μηλιώκας!

Θα ήμουν άδικη προς την κυβέρνηση αν δεν αναφερόμουν στη στήριξη της βουλής των Ελλήνων στην πλειονότητά της προς διευκόλυνση στην επιβολή των μέτρων, στην ψήφιση σχετικών νόμων κτλ.

Ουσιαστικά «δεν κουνήθηκε φύλλο» και είτε με συναινετική ψήφο είτε αδιαφορώντας επέτρεψε και στήριξε το μέτρο αυτό.

Παρακαλώ την κοινωνία να εφαρμόσει κριτική σκέψη για το καλό όλων μας, εμβολιασμένων και μη, σε όποιο κόμμα και αν πιστεύουμε. Να κλείσει την τηλεόραση που για πρώτη φορά όλα μα όλα τα τηλεοπτικά μέσα είναι ομόφωνα χωρίς να υφίσταται αντίλογος. Αυτό και μόνο καθιστά το ρόλο τους ύποπτο γνωρίζοντας μάλιστα ότι έχουν λάβει χρηματική αποζημίωση από το κράτος για προώθηση «καμπάνιας». Αφού το κάνει αυτό ας αφουγκραστεί την ψυχή και την σκέψη της.

Παρακαλώ την κοινωνία να σκεφτεί λογικά αποφασίζοντας για το μέλλον της!

Το μέλλον της ανήκει, το μέλλον ανήκει στα παιδιά της και έχουμε όλοι βαρύτατο χρέος να φροντίσουμε ώστε να ζήσουν ελεύθερα σε μια κοινωνία Ελεύθερη και Δημοκρατική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.