Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ενόψει της 3ης του Σεπτέμβρη

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου

Συμπληρώνονται 48 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, μια παράταξη που έμελλε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό, μια παράταξη που έφερε τον εκδημοκρατισμό των θεσμών και της κοινωνίας.

Στις μέρες που διανύουμε ο εκδημοκρατισμός των θεσμών δεν αποτελεί μια αόριστη συζήτηση, αλλά μια επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας κινητοποίησε τα έντονα δημοκρατικά αντανακλαστικά των πολιτών.

Με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης πρέπει να μιλήσουμε και πάλι ουσιαστικά και ξεκάθαρα, όχι αόριστα.

Να ξαναδούμε πως μπορούμε να δημοκρατικοποιήσουμε περαιτέρω τους θεσμούς και την κοινωνία. Για την Δημοκρατία.

2 σχόλια:

  1. Αυτή η μέρα πρέπει να κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους,και να κατεβάζουμε τις σημαίες μεσίστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ έφερε τον εκδημοκρατισμό.χα ΧΑ ωραίο το ανέκδοτο.το μόνο που έφερε είναι σκάνδαλα,κλέψειες, ελλείμματα και χρέη που τα πληρώνουμε έως και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.