Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Γεωργαντάς: Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και Αφρική

Την ανάγκη να στηριχθεί η παροχή γνώσης και εκπαίδευσης στις χώρες της Αφρικής σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του ΑΠΘ, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στη ΔΕΘ.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης και τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το ΙΚΥ και το ΑΠΘ, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να μειωθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος.

Στην πρωτοβουλία του ΙΚΥ, που ήταν μια δράση για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να στηριχθούν πρωτοβουλίες των ελληνικών κοινοτήτων στην Αφρική, μετείχε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.

Νωρίτερα ο ΥπΑΑΤ συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο κ. Γεωργαντάς στον χαιρετισμό του τόνισε ότι με βήματα ρεαλιστικά και με συνέπεια στη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατότητα στους επαγγελματίες και στον επιχειρηματικό κόσμο, για να συνεχίσει η χώρα μας με δυναμικό τρόπο να βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης, με μετρήσιμα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε περίπτερα των επιμελητηρίων Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Ρεθύμνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.