Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Νηρέας Κιλκίς: Σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας

Ανακοίνωση Νηρέα Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» διοργανώνει σεμινάριο για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας με τίτλο: «Μεγαλώνοντας καλύτερα μαζί». Απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες/φροντιστές (ανεξαρτήτου φύλου, κοινωνικό-οικονομικής κατάστασης, εργασιακής κατάστασης, εθνικότητας κ.ά.) που μεγαλώνουν παιδιά ηλικίας 0-5 χρονών και κατοικούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. 

Σκοπός της παρέμβασης είναι οι γονείς να υποστηριχθούν στο ρόλο τους, ενισχύοντας τις δεξιότητες τους που σχετίζονται με την εκπλήρωση του γονεϊκού τους ρόλου και συμβάλλοντας στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μελών της οικογένειας, ώστε αυτά να μπορέσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να πραγματώσουν το δυναμικό τους.


Οι συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, θα πραγματοποιούνται 1 φορά την εβδομάδα στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ» και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη, ώρες 18:00-20:00. Ξεκινούν στις 3 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 14 Ιουνίου 2022. Η παρέμβαση βασίζεται στην ομαδική βιωματική εκπαίδευση και στην ενεργητική συμμετοχή, ενώ χρησιμοποιούνται ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν την εξάσκηση σε συγκεκριμένες δεξιότητες ζωής. 

Οι γονείς μέσα από τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα: 

α) να αναγνωρίσουν τους τρόπους με τους οποίους οι δικές τους συμπεριφορές και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους επηρεάζουν την ανάπτυξη των τελευταίων, 

β) να μάθουν να χρησιμοποιούν κατάλληλες πρακτικές διαπαιδαγώγησης που αφορούν την πειθαρχία, οριοθέτηση, επίβλεψη και διαχείριση ενοχλητικών συμπεριφορών των παιδιών, 

γ) να αυξήσουν τη θετική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους και 

δ) να μάθουν να είναι υπεύθυνοι και να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους, επιδεικνύοντας θετική/σωστή συμπεριφορά και αξίες. Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες δίνεται υποστηρικτικό υλικό.

Οι γονείς για να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνουν φόρμα συμμετοχής σε αυτό το σύνδεσμο https://forms.gle/3gRAKhKw218CiKgS6 έως τις 29 Απριλίου 2022. Μετά τη δήλωση συμμετοχής, θα επικοινωνούμε μαζί τους για παροχή βασικών πληροφοριών, σχετικά με το πρόγραμμα των συναντήσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν. Συντονίστρια είναι η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί.

Με εκτίμηση
Έφη Τζούρα
Επιστημονικά υπεύθυνη
Ψυχίατρος, οικογενειακή θεραπεύτρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.