Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

“Overcoming Students Challenges & Aiding Retention” (Ξεπερνώντας τα θέματα ψυχικής υγείας των σπουδαστών και βοηθώντας την παραμονή τους στην εκπαίδευση)

Δελτίο τύπου ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 16 και 17 Μαρτίου 2022 η τελευταία διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου με την επωνυμία “Overcoming Students Challenges & Aiding Retention” και το διακριτικό τίτλο “OSCAR” στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωποι των εταίρων, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ (Ελλάδα), DUNDEE AND ANGUS COLLEGE (Ηνωμένο Βασίλειο), ROC DA VINCI COLLEGE (Ολλανδία), EDUPOLI POINT COLLEGE OY - CAREERIA (Φινλανδία), ESCUELA PROFESIONAL OTXARKOAGA (Ισπανία), έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Βούλγαρους εταίρους (ZINEV ART TECHNOLOGIES).



Κύριος στόχος του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2022, είναι να ευαισθητοποιήσει τους φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω στα ζητήματα ψυχικής υγείας των εκπαιδευόμενων και να τους καθοδηγήσει να δημιουργήσουν ή να βελτιώσουν ένα σύστημα υποστήριξης των εκπαιδευόμενων, που λόγω θεμάτων ψυχικής υγείας κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση των τριών πνευματικών προϊόντων του έργου, μετά από εργασία σχεδόν 2,5 ετών και οι ενέργειες προβολής και διάχυσης αυτών. Συγκεκριμένα, τα τρία πνευματικά προϊόντα του έργου, που διατίθενται ήδη δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο, στην ιστοσελίδα του έργου, είναι τα παρακάτω:

• Μία βάση δεδομένων με καλές πρακτικές, επιτυχημένης διαχείρισης θεμάτων ψυχικής υγείας των εκπαιδευόμενων/σπουδαστών, από όλες τις χώρες των εταίρων.

• Μία εργαλειοθήκη για εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς, αποτελούμενη από μία εκπαιδευτική συνεδρία και συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε εταίρου.

• Ένας οδηγός με κατευθυντήριες γραμμές για εκπαιδευτές, διευθυντές κέντρων κατάρτισης και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με προτάσεις για την προστασία της ψυχικής υγείας και ευημερίας των σπουδαστών, ώστε να ολοκληρώσουν τα προγράμματα σπουδών τους.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, πιστή στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκπαιδευόμενους και ενημέρωσης των εκπαιδευτών της, πραγματοποίησε το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Δοϊράνης 56 στο Κιλκίς, την εκδήλωση προβολής του έργου, κατά την οποία παρουσίασε τα ως άνω πνευματικά προϊόντα στους συμμετέχοντες, που ήταν ως επί το πλείστον συνεργαζόμενοι εκπαιδευτές. Η θετική ανταπόκριση τους, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για ένα μέλλον στο οποίο η ψυχική υγεία και ισορροπία θα αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.