Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: 8 βραβεία σε 5 χρόνια, ανάμεσα σε όλους τους δήμους της χώρας

Διάκριση-σταθμός για τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη σε μία περίοδο διεθνούς ενεργειακής καταιγίδας που έχει επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Έκλεψε την παράσταση στα «Best City Awards» με τη νέα «έξυπνη» πλατφόρμα Ianos Energy για την αυτοματοποιημένη Ηλεκτρονική Καταγραφή, Απεικόνιση και Ανάλυση της Κατανάλωσης Ενέργειας στον Δήμο.

Με την ανάλυση των στοιχείων αναδεικνύονται τα ενεργοβόρα σημεία όπου απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για να εξοικονομηθούν πόροι.

Τα αποτελέσματα είναι απτά και πολλαπλά: Σε σύγκριση με το 2014, καταγράφηκε πτώση της κατανάλωσης σε Κwh κατά 14% και κατά 5% στο ύψος των λογαριασμών.

Πρόκειται για καλή πρακτική που πιστοποιεί το γεγονός ότι ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη ανεβάζει στροφές στην ενεργειακή θωράκιση προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον. Η διάκριση αυτή είναι ανάμεσα σε όλους τους δήμους της χώρας.

8 βραβεία σε 5 χρόνια- Δήμος πρωταγωνιστής στην καινοτομία

Το αργυρό βραβείο στην ενότητα «διαχείριση ενέργειας» που κατάφερε να κερδίσει ο Δήμος, είναι το 8ο κατά σειρά την τελευταία 5ετία στον θεσμό των «Best City Awards», γεγονός που «δεσμεύει» τον δήμο να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και την ίδια ταχύτητα στην κούρσα της ψηφιακής εποχής και της καινοτομίας. Μάλιστα αποκτά ιδιαίτερη σημαντικότητα και επικαιρότητα λόγω της ανάγκης για έλεγχο και περιορισμό του κόστους της ενέργειας.

Στις κορυφαίες προηγούμενες διακρίσεις του Δήμου, μεταξύ άλλων, το χρυσό βραβείο για την ψηφιακή υπηρεσία e-poleodomia, χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα «Greensoul», με στόχο τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας σε δημοτικά κτήρια.

«Η νέα διάκριση μας εμπνέει για ακόμη περισσότερη καινοτομία! Με το λογισμικό IANOS ο Δήμος μας έχει στα χέρια του ένα καινοτόμο τεχνολογικό εργαλείο «Έξυπνης Πόλης» που εξοικονομεί οικονομικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, σε μία εποχή που εξαντλούνται.

Εύχομαι οι καλές πρακτικές που υιοθετούμε να ανοίξουν τον δρόμο και να βρουν μιμητές και σε άλλους δήμους της πατρίδας μας. Επείγει να αλλάξουμε πορεία, να σκεφτόμαστε και να δρούμε ψηφιακά», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.