Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Διαδικτυακή συζήτηση μαθητών της Β' τάξης του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς με τον Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη

Δελτίο τύπου 1ου ΓΕΛ Κιλκίς
Την Παρασκευή, 18/3/22, σε διαδικτυακή εκδήλωση του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία -Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (EPAS)», με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», μετά από πρόσκληση, παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Κώστας Αρβανίτης είναι μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης, έχοντας μελετήσει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διατύπωσαν ερωτήματα γύρω από θέματα ισότητας ανδρών-γυναικών, την ισότιμη πρόσβαση στη στέγαση, στην εκπαίδευση και στην εργασία, για θέματα ελευθερίας λόγου, ίσης αντιμετώπισης από τον νόμο και αποδοχής του διαφορετικού, αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα. 

Επίσης, έθεσαν γενικότερα ερωτήματα αναφορικά με την χρησιμότητα και τον ρόλο του Κοινοβουλίου στη διασφάλιση των Aνθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνομίλησαν με τον Eυρωβουλευτή για 2 περίπου ώρες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.