Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 21/3/2022, 10:10 μ.μ.

Εξιχνίαση απάτης σε βάρος 52χρονης γυναίκας

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν υποβληθέντος προανακριτικού υλικού από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχετικά με απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος 52χρονης ημεδαπής, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τα στοιχεία εμπλεκόμενου ατόμου στην υπόθεση.

Πρόκειται για 67χρονη γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Αναφορικά με την υπόθεση, κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2020 – Απριλίου 2021, άντρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, συστήθηκε στην παθούσα διαδικτυακά με συγκεκριμένη ιδιότητα και εκδηλώνοντας ψευδώς το ερωτικό του ενδιαφέρον για την ίδια, την έπεισε να καταβάλλει τμηματικά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικό χρηματικό ποσό άνω των (41.000) ευρώ, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα στα τελωνεία σχετικά με υποτιθέμενο δέμα που θα της απέστειλε με περιεχόμενο μεγάλο χρηματικό ποσό από τα έσοδά του.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης λοιπόν, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας 67χρονης γυναίκας, σε λογαριασμό της οποίας κατατέθηκαν από την παθούσα (20.000) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα εξιχνίασαν κλοπές φορτηγών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα εξιχνίασαν δύο (2) κλοπές φορτηγών που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, τον Νοέμβριο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα εμπλεκόμενα σε επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος ποδοσφαιριστών ομάδας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο νεαρών ατόμων που ενέχονται σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος ποδοσφαιριστών ομάδας ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε χθες (20-03-2022), σε αθλητικό χώρο της Ηλιούπολης.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 17 και 18 ετών, για τους οποίους αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση του Νόμου που αφορά σε Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και για σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, ομάδα ατόμων, ανάμεσα στα οποία και οι προαναφερόμενοι, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ Διάπλαση – Νίκη Νεοχωρούδας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και επιτέθηκε σε παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας.

Από την επίθεση αναφέρθηκε τραυματισμός τριών ποδοσφαιριστών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο περιστατικό.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (8) ατόμων που εμπλέκονται σε επίθεση εναντίον ημεδαπού

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων οκτώ (8) ατόμων, τα οποία συμμετείχαν σε επίθεση εναντίον 39χρονου (σήμερα) ημεδαπού, σε περιοχή του κέντρου, τον Αύγουστο του 2021.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και συμπλοκή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 13-08-2021, οι προαναφερόμενοι άντρες επιτέθηκαν στον παθόντα με χρήση σωματικής βίας και έβαλλαν μία φορά εναντίον του με πιστόλι, λόγω προσωπικών διαφορών ενός εξ’ αυτών με τον 39χρονο άντρα.

Ο παθόντας, τραυματισμένος είχε μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της πόλης φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στο πόδι και θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (13) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκατριών (13) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν κατά το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών, Αστυνομικών Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:
(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αφού τοποθέτησε κρυφή κάμερα σε δωμάτιο που είχε νοικιάσει προκειμένου να συνευρεθεί ερωτικά, έναντι χρηματικής αμοιβής, με ημεδαπή γυναίκα, η οποία αγνοούσε την ύπαρξή της. Μόλις έγινε αντιληπτή η πράξη του, συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

(8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

(1) άτομο για κλοπή κατά συρροή και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή του Ευόσμου και κρατική πινακίδα κυκλοφορίας από δίκυκλο στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης, ενώ προκάλεσε φθορές σε δίκυκλη μοτοσικλέτα.

(1) άτομο για εκκρεμή απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 

(5) ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

(2) άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (20 Μαρτίου 2022) το απόγευμα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (20 Μαρτίου 2022) το απόγευμα στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπός άνδρας, καθώς στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, βάρους 24,5 γραμμαρίων.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (20 Μαρτίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, διέρρηξε κατάστημα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, διέρρηξε ακόμη ένα κατάστημα στην ίδια περιοχή, από όπου επίσης αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΟΔΟ I ΓΡΑΒΙΑΣ – ΑΛΑΜΑΝΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ (ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ):

1. Από ώρα 06.00΄ έως ώρα 18.00΄ της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις εξής οδούς:

- Οδός Γραβιάς, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αθ. Διάκου, Αλαμάνας, από την οδό Γραβιάς έως την οδό Αθ. Διάκου, Κύπρου, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αθ. Διάκου, Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος Ναού Αγ. Αναργύρων έως Αδιέξοδο της οδού Ελ. Βενιζέλου.

*Τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των κινηματογραφικών λήψεων, θα διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος του Ναού Αγ. Αναργύρων έως την συμβολή της με τη οδό Χαράλαμπους Μούσκου.

- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Αθανασίου Διάκου, Ειρήνης, Ελ. Βενιζέλου, Επταπυργίου και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

- Επισημαίνεται ότι, οι οδοί που συμβάλουν στα αποκλεισμένα τμήματα των ανωτέρω οδών, μετατρέπονται σε αδιέξοδο.

2. Από ώρα 17.00΄ της Τρίτης 22 Μαρτίου 2022 έως ώρα 18.00΄ της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στις εξής οδούς :

- Οδός Γραβιάς (εκατέρωθεν), από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την Πάροδο Αλαμάνας, Αλαμάνας (εκατέρωθεν), από την οδό Γραβιάς έως την Πάροδο Αλαμάνας, Κύπρου (εκατέρωθεν), από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αθ. Διάκου, Ελ. Βενιζέλου (εκατέρωθεν), από το ύψος το ύψος Ναού Αγ. Αναργύρων (Ελ. Βενιζέλου) έως Αδιέξοδο της οδού Ελ. Βενιζέλου, Επταπυργίου (δεξιό μέρος του οδοστρώματος), από την οδό Ξανθίππου έως Πορτάρα (Ναό Αγ. Αναργύρων – οδό Ελ. Βενιζέλου).

ΟΔΟ I ΣΥΓΓΡΟΥ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ):

1. Από ώρα 06.00΄ έως ώρα 18.00΄ της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις εξής οδούς:

- Οδός Συγγρού, από την οδό Εγνατία έως την οδό Πτολεμαίων, Πτολεμαίων, από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Αντιγονιδών.

- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Αντιγονιδών, Επισκόπου Αμβροσίου, Ι. Δραγούμη, Εγνατία και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

2. Από ώρα 17.00΄ της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 έως την 18.00΄ ώρα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων όλων των οχημάτων στις εξής οδούς :

- Οδός Συγγρού (εκατέρωθεν), από την οδό Εγνατία έως την οδό Πτολεμαίων, Πτολεμαίων (εκατέρωθεν), από την οδό Ι. Δραγούμη έως την οδό Αντιγονιδών.

ΟΔΟ I Ι. ΔΡΑΓΟΥΜΗ – ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ - ΤΣΙΜΙΣΚΗ (ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ):

1. Από ώρα 06.00΄ έως ώρα 14.00΄ της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις εξής οδούς:

- Οδός Ι. Δραγούμη, από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Μητροπόλεως, Μητροπόλεως, την οδό Κατούνη έως την οδό Ελ. Βενιζέλου, Τσιμισκή, [δύο (02) αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αιγύπτου (κάθετη στην Πολυτεχνείου)].

- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ι. Δραγούμη, Τσιμισκή, Ελ. Βενιζέλου, Μητροπόλεως και από τους γύρω δρόμους της περιοχής.

- Επισημαίνεται ότι, οι οδοί που συμβάλουν στα αποκλεισμένα τμήματα των ανωτέρω οδών, μετατρέπονται σε αδιέξοδο.

2. Από ώρα 21.00΄ του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2022 έως ώρα 14.00΄ της Κυριακής 27 Μαρτίου 2022, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων όλων των οχημάτων στις εξής οδούς :

- Οδός Ι. Δραγούμη, από την οδό Τσιμισκή έως την οδό Μητροπόλεως, Μητροπόλεως, από την οδό Κατούνη έως την οδό Ελ. Βενιζέλου, Τσιμισκή, από την οδό Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Αιγύπτου (κάθετη στην Πολυτεχνείου).

4 Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

4 Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.598έλεγχοι, από τους οποίους οι 46.360 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 105 παραβάσεις και 2 αναστολές λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 9 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

41 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 37 πρόστιμα των 300 ευρώ και 4 πρόστιμα των 150 ευρώ ωςακολούθως:

12 στη Θεσσαλονίκη,
7 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Ήπειρο,
4 στην Πελοπόννησο,
4 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
2 στην Κρήτη,
1 στην Αττική και
1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 105.100 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 101.482διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.618 των 150 ευρώ.

2 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμωντων 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.


Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.836 ομοειδείς παραβάσεις.

56 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).


Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων μεταξύ των πελατών,

- 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων και 1 παράβαση σε κατάστημα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 1 πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον, 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας σε χώρο αναμονής ΚΤΕΛ.

Στη Στερεά Ελλάδα, 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων και 1 παράβαση σε κατάστημα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ήπειρο, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 33.750 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.027 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 617 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.