Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Δήλωση Γ. Φραγγίδη, για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής Ν. Κιλκίς
Κίνημα Αλλαγής

Κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου η Παγκόσμια Κοινότητα εορτάζει τη Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού, που αποτυπώθηκε ως μία σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, όταν στη νότια Αφρική πριν εξήντα περίπου χρόνια μια ομάδα νεαρών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση με αφορμή την ειρηνική διαμαρτυρία για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να εφησυχάζει ,αφήνοντας παράθυρο εισόδου στους αποκλεισμούς τις διακρίσεις και τη μισαλλοδοξία ,αντίθετα έχει υποχρέωση να προ στατεύει τους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα ξενοφοβίας, προκατάληψης απλά και μόνο γιατί έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ,θρησκεία ή καταγωγή.

Υποχρέωσή μας είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης της κοινωνίας σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων, επιβάλλοντας ένα κώδικα δεοντολογίας κατά του φυλετικού ρατσισμού και των κάθε είδους διακρίσεων, διασφαλίζοντας τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, με κατανόηση και ειρηνική συνύπαρξη.

Η προσπάθεια όλων σε ένα Κράτος δικαίου που έχει στόχο να διαφυλάττει τη Δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού ,πρέπει να είναι συνεχής και δυναμική ,με ενίσχυση της πεποίθησης ότι το διαφορετικό αποτελεί μέρος της πραγματικότητας ,γιατί η δαιμονοποίησή του εξαιτίας της έλλειψης παιδείας επιτρέπει την κάθε μορφής εξουσία να εκφράζεται με αυταρχισμό και αυθαιρεσία.

Είμαστε μεταξύ μας όλοι διαφορετικοί, αλλά απόλυτα ίσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.