Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Παρεμβάσεις συνδυασμού "Παιονία Ισχυρή" για τον απολογισμό διετίας της διοίκησης Σιωνίδη


Για το συνδυασμό «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας

Μετά από δυο χρόνια διοίκησης Σιωνιδη, το μόνο που αποκομίσαμε ως πολιτικό αποτέλεσμα, κάτι το οποίο είχαμε καταγγείλει αλλεπάλληλες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η υλοποίηση της συναλλαγής που είχε συμφωνηθεί προεκλογικά.

Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος μας αντί να πάει μπροστά, να έχει δυστυχώς γυρίσει χρόνια πίσω, στην πεπαλαιωμένη τακτική της εξυπηρέτησης ιδιοτελών υποσχέσεων και ρουσφετιών.

Ο συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» ως διοίκηση, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, απέδειξε στην πράξη ότι ένας δήμος για να διοικηθεί σωστά και αποτελεσματικά θα πρέπει ο γνώμονας να είναι πάντα το δημόσιο συμφέρον, το καλό των δημοτών.

Αφήσαμε ως παρακαταθήκη έργα ολοκληρωμένα, έργα προς δημοπράτηση και ώριμες μελέτες, τις οποίες θα μπορούσε και θα έπρεπε η σημερινή διοίκηση να υλοποιήσει, ως συνέχεια της διοίκησης του δήμου. Κάτι που όμως δεν έκανε, καθώς επιμένει να ασχολείται μόνο με την μικροπολιτική και την συκοφάντηση των αντιπάλων της, αφήνοντας τον δήμο έρμαιο.

Ως μείζονα αντιπολίτευση καταγγείλαμε την μη εκτέλεση έργων, αλλά συγχρόνως στηρίξαμε και κάθε φορά που πήγαινε κάτι να γίνει. Δυστυχώς ήταν πολύ λίγες οι περιπτώσεις που η νυν διοίκηση του δήμου προχώρησε στην πραγματοποίηση έργων για τους δημότες.

Με λίγα λόγια η σημερινή διοίκηση ολιγωρεί σχεδόν σε όλα τα μείζονα θέματα, ακόμη και απορρίπτει έτοιμα προς υλοποίηση έργα, διότι προετοιμάστηκαν και παραδώθηκαν προς υλοποίηση από την προηγούμενη διοίκηση, όπως το φυσικό αέριο, ο ηλεκτροφωτισμός μέσω ΣΔΙΤ του δήμου με λάμπες LED, βιολογικοί καθαρισμοί κ.α., με αποτέλεσμα αρνητικό για τους δημότες μας.

Εμείς ως συνδυασμός, προεκλογικά, είπαμε την αλήθεια στους δημότες μας και έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Δίχως την ανάγκη για συναλλαγές, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με πολλή δουλειά για να εκμεταλλευτούμε τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ, όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Παρακάτω αναφέρω μερικές από τις παρεμβάσεις μας που πραγματοποιήθηκαν, είτε στις συνεδριάσεις του ΔΣ δια ζώσης, είτε στις συνεδριάσεις που έγιναν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Φυσικό αέριο: Γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της μορφής ενέργειας και από οικονομικής άποψης και από περιβαλλοντικής πλευράς. Ετοιμάσαμε όλο το σχέδιο, παραχωρήσαμε το οικόπεδο για την εγκατάσταση αλλά εδώ και δυόμιση χρόνια δεν κινήθηκε τίποτα.

Οδοφωτισμός: Αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED για οικονομία και προς όφελος των δημοτών. Προχωρήσαμε την μελέτη αλλά έκτοτε πάγωσε.

Πλευρικά διόδια στο Πολύκαστρο: Είχαμε κάνει προσφυγή στο ΣτΕ επί δικής μας διοίκησης και το θετικό είναι ότι συνεχίστηκε από την σημερινή.

Κέντρο φιλοξενίας Ν. Καβάλας: Ως διοίκηση του δήμου καταγγείλαμε την εγκατάσταση των μεταναστών στην συγκεκριμένη δομή, έχοντας βέβαια την πίεση των 25000 μεταναστών, εκείνη την εποχή ( Ειδομένη, ΒΡ, ΕΚΟ κλπ), αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε την επισημοποίηση και μονιμοποίηση της συγκεκριμένης δομής, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της σημερινής διοίκησης.

Οδοποιία στους οικισμούς Ν. Καβάλας – Σιταριάς: Έργο προϋπολογισμού 639.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ε.Π. Κ.Μ. Η σημερινή διοίκηση βρίσκεται στην ευχάριστη αλλά και αμήχανη θέση να αναδεικνύει και να προβάλει επικοινωνιακά τα έργα τα οποία εμείς είχαμε σχεδόν ολοκληρώσει, χωρίς να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις της και να έχει μετριάσει τον φανατισμό και την ισοπεδωτική λογική της.

Αεροδρόμιο της Ν. Καβάλας: Καταφέραμε, ως διοίκηση, να αποσπάσουμε την επίσημη γραπτή δέσμευση του ΥΠΕΘΑ, ότι το αεροδρόμιο της Ν. Καβάλας μετά την εκκένωση του, θα παραχωρηθεί κατά προτεραιότητα στον δήμο Παιονίας για αξιοποίηση του, σύμφωνα με το master plan, που καταθέσαμε και αφορά την κατασκευή πάρκου αεραθλητισμού και ψυχαγωγίας. Η νυν διοίκηση όμως το άφησε στην τύχη του.

Αποκατάσταση ζημιών δήμου: Είχαμε καταθέσει τεχνικά δελτία ύψους 2,5 εκ. ευρώ στο Υπουργείο για όλα τα ανταποδοτικά έργα που ζητήσαμε για την πολύμηνη παραμονή των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας. Δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Προμήθειες και έργα: Πλέον έχει φτάσει σε σημείο να προμηθεύεται ο δήμος μόνο με απευθείας αναθέσεις από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο έργο, όλως τυχαίως από τους ιδίους εργολάβους. Βέβαια, υπάρχουν μελέτες που έχουν εκπονηθεί από την διοίκηση μας και τις αναθέτουν ξανά και ξανά με το ίδιο αντικείμενο σε «ημέτερους».

Αθλητικά σωματεία στο Πολύκαστρο: Διχασμός στον αθλητικό κόσμο του Πολυκάστρου και προνομιακή μεταχείριση ιδιωτικών σωματείων εις βάρος ιστορικών σωματείων και αθλητών.

Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου: Το Δ.Σ. Παιονίας λειτουργεί με τέτοιον απαξιωτικό τρόπο από ανθρώπους, πολιτικά ανεπαρκείς, χωρίς στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία και διοικητική ευσυνειδησία. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ, καταστρατηγούν τον κανονισμό, μη επιτρέποντας να μιλήσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ακόμη και όταν θίγεται επί προσωπικού!

Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας: Καμιά διαβούλευση με το προσωπικό αλλά ούτε και με τον συλλογικό φορέα των εργαζομένων δεν έγινε. Απλώς το οργανόγραμμα του δήμου κόπηκε και «ράφτηκε» σύμφωνα με τις προεκλογικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα να μην διευκολύνει την υπηρεσία. Αντιθέτως, έγιναν ακραίες ανακατανομές προσωπικού και άφησε τμήματα ορφανά από έμπειρο προσωπικό.

Εργασιακό κλίμα στον δήμο: Οι υπάλληλοι του δήμου μας δεν έχουν νιώσει πότε ξανά στο παρελθόν, τέτοια απαξίωση και τέτοια συμπεριφορά τρομοκράτησης. Τέτοιου είδους εργασιακό περιβάλλον δεν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα.

Δημοτικά τέλη: Σε συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του ΔΣ προτείναμε την μείωση των τελών κατά 15%, τουλάχιστον και το επιχειρηματολογήσαμε, αλλά η διοίκηση προτίμησε να παραμείνουν ως έχουν με σκοπό, παρά την οικονομική δυσπραγία, ώστε να τα μειώσει όταν είναι προεκλογική περίοδος.

Κοινωφελής επιχείρηση: Η καταστρατήγηση των διαδικασιών και η εξαίρεση, έχει πλέον καταστεί κανόνας. Οι δια περιφοράς συνεδριάσεις του ΔΣ, χωρίς κανέναν αντίλογο, τους βολεύουν, καθώς εξυπηρετούν τις δολιχοδρομίες τις οποίες μετέρχονται σε όλα τα επίπεδα, όπως η αντιθεσμική καθαίρεση του προέδρου της επιχείρησης.

Αποζημιώσεις ιδιωτών λογω προσφυγικού: Το υπουργείο μετανάστευσης, προέβη σε χρηματοδοτήσεις για αποζημιώσεις από προσκληθείσες ζημιές, λογω παραμονής προσφύγων και μεταναστών για το έτος 2020, αλλά και παρελθόντων ετών, τους δήμους εντός των διοικητικών ορίων, όπου λειτουργούν μονάδες φιλοξενίας. Ο δήμος Παιονίας ήταν απών, ενώ εκκρεμούν ζημιές που προκληθήκαν σε περιουσίες δημοτών μας, όπως επίσης και η καθαριότητα της περιοχής της Ειδομένης. Τι έκανε ο δήμαρχος προς αυτή την κατεύθυνση;

Η Παιονία είναι η «εσχατιά» της Ελλάδας και η πύλη προς τα Βαλκάνια, είναι ακριτική ευαίσθητη περιοχή και δεν είναι δυνατόν να γίνεται αποθήκη ψυχών, προσφύγων, μεταναστών και παράλληλα να απογυμνώνεται, μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στρατού.

Το κλείσιμο των υπηρεσιών και των τραπεζών στην περιοχή μας, την υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο, συμβάλλοντας, εντέλει, στην παρακμή και την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας. Άραγε πως νοιώθει η διοίκηση σε μια τέτοια εξέλιξη, χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες, για την επίτευξη του αντιθέτου; Το ΥΠΕΣ έχει χρηματοδοτήσει τον δήμο, με 1,5 εκ ευρώ, περίπου, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, από πλευράς του, στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως επίσης και στους δημότες. Μειώνοντας τα δημοτικά τέλη. Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά έγιναν μηδαμινές μειώσεις, χωρίς να έχουν αποτελεσματικό αντίκτυπο στον δημότη.

Ο συνδυασμός «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να πραγματοποιεί παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των συμπολιτών μας και την βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Εκπληρώνοντας την εντολή που μας έδωσαν οι συνδημότες μας, δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα της διοίκησης Σιωνίδη, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου.

Έτσι πορευόμαστε και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, όπου και θα διεκδικήσουμε εκ νέου την εντολή διοίκησης του Δήμου Παιονίας για να αποκαταστήσουμε όσα με λάθη, παραλείψεις και ίντριγκες προξένησε ο κ. Σιωνίδης και η δημοτική του ομάδα στο δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.