Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Δήμος Κιλκίς: Κάδοι ανακύκλωσης σε όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Με την προσδοκία να αναπτύξει τη φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς ο Δήμος Κιλκίς συμμετείχε μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία.

Κάδοι ανακύκλωσης, κίτρινοι για τη συλλογή χαρτιού και έντυπου υλικού και μπλε για τη συλλογή πλαστικών και μετάλλων τοποθετήθηκαν αυτές τις μέρες στις σχολικές αυλές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κιλκίς ως επίσης και στο Εργαστηριακό Κέντρο, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Διανεμήθηκαν συνολικά σαράντα έξι κάδοι ανακύκλωσης.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Υπουργείου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης, με έμφαση στη διαλογή στην πηγή.

Στον άμεσο σχεδιασμό του Δήμου Κιλκίς περιλαμβάνεται και η προμήθεια - διάθεση καφέ κάδων για τη συλλογή βιοαποβλήτων στα σχολεία με σκοπό την αξιοποίηση των οργανικών αποβλήτων (οικιακών υπολειμμάτων τροφών) ως φυσική λίπανση σε σχολικούς κήπους και σε θερμοκήπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.