Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Οκτώβρης: Μήνας πρόληψης καρκίνου μαστού


Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκονοπαθών Κιλκίς και Παιονίας "Άγιος Ευγένιος" ο Τραπεζούντιος

Με απόφαση του διοικητικού μας συμβουλίου φέτος δεν πραγματοποιήσαμε καμία εκδήλωση προς αποφυγή συνωστισμού και προστασία των μελών του συλλόγου μας. Mε μέτρα προφύλαξης διανείμαμε μόνο ενημερωτικά φυλλάδια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Χορηγός του φυλλαδίου ήταν η PRECONSTRUCTA AEBTE, o πρόεδρος της οποίας Πέτρος Βάτσης με μεγάλη ευχαρίστηση υιοθέτησε την ιδέα μας, διαβεβαιώνοντάς μας ότι σε τέτοιου είδους δράσεις θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Ο χειρουργός μαστού Γιώργος Συμπιλίδης επιμελήθηκε ιατρικά με τις επιστημονικές του γνώσεις το έντυπο σχετικά με την αυτοεξέταση. Επίσης μάς προσέφερε για μελλοντικές δράσεις χρηματικό ποσό από την επιμέλεια του βιβλίου «ABC στις παθήσεις του Μαστού».

Η συνεργασία μας με τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Κώστα Πουντζουκίδη σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Δήμου Κιλκίς την Παρασκευή 5 Νοέμβρη μάς έδωσε τη δυνατότητα να «σπάσουμε» το ταμπού του καρκίνου όχι μόνο στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς αλλά και παγκόσμια, στέλνοντας διαδικτυακά μηνύματα πρόληψης και αποδεικνύοντας ότι ο υγιής εθελοντισμός δεν σταματά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις ομιλήτριες της τηλεδιάσκεψης Σοφία Τριανταφυλλίδου, Νάντια Τσαμπουσιάδη, Βαγιάνα Κατσιούλη και Βασιλική Μπογιατζάκη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Σοφία Τριανταφυλλίδου επιστημονική συνεργάτη του συλλόγου μας, με ρίζες από το Λεβεντοχώρι Κιλκίς, η οποία μετά από πολυετή εμπειρία στο Θεαγένειο, βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στην Κλινική «Γένεσις» με την ειδικότητα τής ογκολόγου - χειρουργού μαστού, και η οποία με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας.

Μηνύματα πρόληψης μαζί μας έστειλαν και τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ τα οποία φιλοτέχνησαν για το σύλλογό μας τα ροζ κορδελάκια, σήμα κατατεθέν της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Δεν σταματάμε τον Οκτώβρη αλλά συνεχίζουμε δυναμικά και τους επόμενους μήνες γιατί… με ΠΡΟΛΗΨΗ ο καρκίνος του μαστού ΝΙΚΙΕΤΑΙ!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.