Τα εκφραστικά, πλούσια κρασιά της Γουμένισσας και την αμπελοοινική ζώνη της περιοχής, ιδιαίτερου κάλλους στους πρόποδες του πανέμορφου Πάικου και τον “αφηγηματικό χαρακτήρα” τους, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ο δημοσιογράφος Mathieu Doumenge του γαλλικού εξειδικευμένου περιοδικού “Terres de Vins”, στη διάρκεια της σύντομης- και περιεκτικής σε πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες- επίσκεψής του στην περιοχή.
Η επίσκεψη του κ. Doumenge στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ειδικότερα στη Γουμένισσα έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού ταξιδιού που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Γαλλίας, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τους Δρόμους του Κρασιού Βόρειας Ελλάδας.
Σε τοπία που μοιάζουν με καρτ ποστάλ, αφού σ’ αυτά συνυπάρχουν αρχιτεκτονική, τοπικές παραδόσεις και τοποθεσίες που εναρμονίζονται με τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών, ο κ. Doumenge “βάδισε” σε μονοπάτια πολιτισμού στα οινοποιεία Χατζηβαρύτη, Τάτση, Αϊδαρίνη (τα οποία έχουν εξαγωγική δραστηριότητα) δοκιμάζοντας κρασιά ΠΟΠ Γουμένισσα και ΠΓΕ Πλαγιές Πάικου.
Ο κ. Doumenge εμβάθυνε στη γνώση γύρω από την αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, γνωρίζοντας τους ανθρώπους που τα παράγουν, τις παραδόσεις που τα συνοδεύουν, το περιβάλλον που τα “γεννά”, αλλά και τον πολιτισμό που αναπτύσσεται, εξελίσσεται μαζί τους.
Ο κ. Doumenge συνοδευόμενος από την υπεύθυνη του γραφείου Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Μαριάννα Σκουλαρικά, είχε, επίσης, την ευκαιρία να ανακαλύψει – πέρα από την πολυδιάστατη οινική “φυσιογνωμία” – και την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Γουμένισσας, στην οποία “δένει” αρμονικά η αμπελοοινική ζώνη, δημιουργώντας ανεπανάληπτης ομορφιάς τοπία για τους επισκέπτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.