Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Συμμετοχή 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στη διαδικτυακή ημερίδα «Χρυσοπράσινο φύλλο»


Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Στις 16 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης που είναι ο συντονιστής του δικτύου «Χρυσοπράσινο φύλλο». Στην ημερίδα συμμετείχαν 23 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, μέλη του δικτύου. Το σχολείο μας συμμετείχε με το Διευθυντή κ. Λιναρδάκη Ιωάννη και τον συντονιστή του προγράμματος κ. Παπαθαναήλ Φώτης.

Το Χρυσοπράσινο φύλλο είναι ένα διακρατικό (Ελλάδα-Κύπρος) περιβαλλοντικό δίκτυο που ιδρύθηκε το 1994 και για 28η χρονιά πραγματοποιεί προγράμματα με κεντρικό στόχο την εκπαίδευση για την αειφορία. Τα προγράμματα έχουν διετή διάρκεια. Στον πρώτο χρόνο γίνεται η εύρεση του εταιρικού σχολείου της Κύπρου, η συνάντηση των καθηγητών Ελλάδας-Κύπρου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά) και η προετοιμασία και οι εργασίες του προγράμματος. Τον δεύτερο χρόνο πραγματοποιείται η μετακίνηση των μαθητών από Ελλάδα σε Κύπρο και αντίστροφα. 

Η διαμονή και διατροφή καλύπτεται μέσω της φιλοξενίας από τις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Κατά την διάρκεια της παραμονής των καθηγητών και μαθητών στην φιλοξενούσα χώρα γίνεται η παρουσίαση των εργασιών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα 23 σχολεία που συμμετέχουν στο δίκτυο, καθορίστηκε με ποιο σχολείο της Κύπρου θα συνεργαστεί το κάθε Ελληνικό σχολείο (το σχολείο μας θα συνεργαστεί με το σχολείο του Αγίου Στυλιανού Λευκωσίας) και αναλύθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος.

Θα ακολουθήσει η επιλογή των 14 μαθητών - μαθητριών από την Α΄ και Β΄ τάξη που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και η επιλογή του θέματος από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ( 2 καθηγητές και 14 μαθητές - μαθήτριες). Το θέμα θα είναι σχετικό με την κλιματική αλλαγή που είναι η ενότητα-στόχος για την διετία που διανύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.