Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 18/11/2021, 7:29 μ.μ


Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν χθες (17 Νοεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο λαστιχένιο πλαίσιο στεγανοποίησης της πόρτας του οδηγού, ποσότητες ηρωίνης βάρους 9,4 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. 

Επιπλέον, στην οικία του ενός ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 97,2 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στον επίσημο λογαριασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/videos/591676458828290

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (17 Νοεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, μία σιδερογροθιά, ένα μαχαίρι, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 21-11-2021 λόγω διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του 9ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 και 10 χλμ

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (21-11-2021) λόγω διεξαγωγής του 15ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του 9ου Διεθνή Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Δρόμων Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 και 10 χλμ, θα εφαρμοστούν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από ώρα 22.00 του Σαββάτου (20-11-2021) μέχρι ώρα 14.30 της Κυριακής (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:

Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας , από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη

Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη
Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας

Γιαννιτσών, από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης και καθ΄όλο το πλάτος αυτής

Δάφνης, από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την 

Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής

Νέα Δυτική Είσοδο , από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά

Παλαιού Σταθμού , από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων)

Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης), από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος

Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου), από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου

Από ώρα 22.00 του Σαββάτου (20-11-2021) μέχρι ώρα 23.00 της Κυριακής (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων στις εξής οδούς:
Καρατάσου

Ναυάρχου Κουντουριώτη

30ης Οκτωβρίου

Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου , από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου

Μαν. Ανδρόνικου

Πολυτεχνείου

Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου.
Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου .

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης.

Την Κυριακή (21-11-2021) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η κυκλοφορία των οχημάτων στις εξής οδούς:

30ης Οκτωβρίου (κατά τις ώρες 04.00-23.00)

Καρατάσου (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

Ναυάρχου Κουντουριώτη (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

Λ. Νίκης (κατά τις ώρες 08.00-23.00)

Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία (μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Μοναστηρίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Γιαννιτσών (από τη συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Δάφνης, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Δάφνης (από τη συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών μέχρι τη συμβολή της με την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

Νέα Δυτική Είσοδο (από τη συμβολή της με την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, κατά τις ώρες 08.00- 14.30)

28ης Οκτωβρίου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη Λεωφόρο Δενδροποτάμου και στα δύο ρεύματα πορείας, κατά τις ώρες 06.00- 11.00)

Λεωφόρο Δενδροποτάμου (Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), από την οδό Καραολή & Δημητρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

Θ. Χατζίκου (Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από την Λεωφόρο Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Αγαμέμνονος, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

Αγαμέμνονος (Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό Μοναστηρίου, κατά τις ώρες 08.00- 11.00)

Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου (από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα μέχρι την συμβολή της με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 09.00-14.30 & 17.00- 23.00)

Μαν. Ανδρόνικου (κατά τις ώρες 11.00-14.30 & 16.00- 23.00)

Τσιμισκή (κατά τις ώρες 11.00- 14.30 & 16.00- 23.00)

Πολυτεχνείου (κατά τις ώρες 11.00- 14.30 & 16.00- 23.00)

Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (κατά τις ώρες 16.00- 23.00)

Γ΄ Σεπτεμβρίου (από Β. Γεωργίου μέχρι Μ. Αλεξάνδρου / ρεύμα καθόδου, κατά τις ώρες 16.00- 23.00).

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Ανακοίνωση τροχαίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 20/11/2021

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο (20-11-2021) κατά τη διάρκεια τέλεσης Λαμπαδηδρομίας στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της και την ασφάλεια των λαμπαδηδρόμων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, από ώρα 14:00 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:

- στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

στην οδό Φλώρου, από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι τ o ύψος της Πλατείας Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, από ώρα 14:30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων:

στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την συμβολή της με την οδό Μοναστηρίου μέχρι την συμβολή της με την οδό Θ.Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

στην οδό Θ.Χατζίκου, από την συμβολή της με την οδό Αγ.Παρασκευής μέχρι την συμβολή της με την οδό Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στη Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την συμβολή της με την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή Δημητρίου,

- στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από την συμβολή της με τη Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά,

στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι το ύψος της πλατείας Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Από ώρα 14:45’ έως πέρας των εκδηλώσεων, δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη, με εξαίρεση την οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

Επίσης, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από ώρα 16:30 δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στη Λεωφ. Νίκης και στην οδό 30ης Οκτωβρίου καθ’ όλο το μήκος και πλάτος αυτών.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 63.448 έλεγχοι, από τους οποίους οι 30.480 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 219 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

110 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 108 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2 των 150 ευρώ ως ακολούθως:

22 στη Θεσσαλία,
18 στη Δυτική Ελλάδα,
16 στην Κεντρική Μακεδονία,
13 στη Θεσσαλονίκη,
11 στην Πελοπόννησο,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
7 στην Ήπειρο,
5 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στη Στερεά Ελλάδα,
3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
2 στο Νότιο Αιγαίο.
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 74.982 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 71.701 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.281 των 150 ευρώ.

8 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

5 στο Βόρειο Αιγαίο,
2 στη Θεσσαλία και
1 στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.227 ομοειδείς παραβάσεις.

100 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 30ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 1 παράβασης στον πελάτη,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης, άνευ αναστολής λειτουργίας, καθώς ο χώρος ήταν άνευ άδειας λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 1 παράβασης στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 1 παράβασης στον πελάτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαίωση 2 παραβάσεων στους πελάτες,

- 13 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε υπάλληλο καταστήματος, για έλλειψη των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Στη Θεσσαλία,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

3 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων,

1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Πελοπόννησο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 22.820 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.673 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 446 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.