Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Μήνυμα Α. Βεργίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940


Υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας
«Η Επέτειος που το Έθνος μας γιορτάζει σύσσωμο, είναι επέτειος εθνικής ελευθερίας των Ελλήνων, εθνικής υπερηφάνειας και θυσίας για την πατρίδα.

Με υπεράνθρωπη ψυχική αντοχή, με σθένος και αποφασιστικότητα οι Έλληνες απέδειξαν ότι δεν βάζουν τίποτε πιο πάνω από τις πατροπαράδοτες αξίες, τα δίκαιά μας, την εθνική μας υπόσταση.

Ο αγώνας των Ελλήνων πλημμύρισε όλο τον κόσμο με αισθήματα θαυμασμού για τους άνδρες και τις γυναίκες που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν, ήδη, κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας.

Το έπος του 1940 είναι πράξη ελευθερίας και έχει τις ρίζες του στη μακραίωνη παράδοση δημοκρατίας των Ελλήνων, τη χριστιανική στάση ζωής και την πίστη ότι τα πάντα πρέπει να έχουν ως μέτρο τους τον άνθρωπο.

Το 1940 η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της στον κατακτητή αποδεικνύοντας ότι η δύναμη δεν βρίσκεται στους αριθμούς αλλά στην ψυχή, την ενότητα και την αξιοπρέπεια, σε μια εποχή μεγάλων θυσιών, μεγάλων ηρώων, επώνυμων και ανώνυμων, ένστολων και αμάχων.

Το πνεύμα του 1940 μπορεί και σήμερα να μας φωτίσει το δρόμο που οδηγεί στο ξεπέρασμα των όχι ασήμαντων προκλήσεων των καιρών: Υπευθυνότητα έναντι της πανδημίας, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση για την ικανότητά μας να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο, χαράσσοντας πορεία προκοπής και ειρήνης.

Η παρακαταθήκη της ηρωικής γενιάς του ’40 παραμένει οδηγός για εμάς. Μια παρακαταθήκη, ο πυρήνας της οποίας είναι ο αγνός πατριωτισμός που διέγειρε τότε τις δυνάμεις αντίστασης και που σήμερα διεγείρει τις δυνάμεις ανάτασης που διαθέτουμε.

Η ιστορία απέδειξε τελικά ότι, όσο μεγάλο και αν ήταν το τίμημα που κληθήκαμε τότε να πληρώσουμε, δημιουργήσαμε ένα ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Εμπνεόμαστε από τους ήρωες του '40, από τα ιδανικά της ελευθερίας, του πατριωτισμού, της δημοκρατίας και της προόδου.

Με τη σκέψη μας λοιπόν τόσο στο παρελθόν όσο και στο μέλλον, ας τιμήσουμε όλοι την εθνική μας επέτειο και ας αφήσουμε τα διδάγματά της να γίνουν οδηγός μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!

Χρόνια πολλά Ελλάδα! »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.