Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μέσων Αποστόλων Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Στα πλαίσια εορτασμού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου των Μέσων Αποστόλων και της τοπικής πανήγυρης καθώς και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Πολιτιστικός Σύλλογος πραγματοποίησε δυο εκδηλώσεις – δράσεις. Η πρώτη: Έκθεση και εκδήλωση με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση του 1821» και μια δεύτερη με την πραγματοποίηση της «Αναβίωσης παραδοσιακής Φιλοξενίας»

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε εντός του οικισμού των Μέσων Αποστόλων στη διάρκεια του τριήμερου 13,14 & 15 Αυγούστου και περιελάμβανε: έκθεση που στόχο είχε να παρουσιάσει μία γενική εικόνα της επαναστατικής περιόδου, με συνοπτικές ιστορικές πληροφορίες συνοδευόμενες από υποστηρικτικό υλικό φωτογραφημένων πινάκων της Ελληνικής επανάστασης και άλλα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την έναρξη της Επανάστασης το 1821 μέχρι την ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους 1830.

Στην αποκορύφωση των εκδηλώσεων με τα εγκαίνια της Έκθεσης τη 14η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε ομιλία της Διευθύντριας του 1ου Γυμνασίου κ. Κωνσταντίνας Τρίγκα με θέμα: «Τα Μηνύματα του '21 για τον Έλληνα του 2021», αφηγήσεις και απαγγελίες επίσης από τα Μέλη του Συλλόγου: Σταμπολίδη Βασίλειο με ανάγνωση αποσπασμάτων των απομνηνευμάτων του Στρατηγού Μακρυγιάννη, Ανέστη Αγαθαγγελίδη με ανάγνωση αλησμόνητων ηρωικών στιγμών της Επανάστασης και Ευγενίας Στεφανίδου με απαγγελία ποιήματος του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου με τίτλο « Ελευθερία».

Μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης ακολούθησε το πρώτο μέρος της δεύτερης εκδήλωσης «Αναβίωση Παραδοσιακής Φιλοξενίας» με την προσφορά γεύματος στους παρευρισκόμενους. Την επιμέλεια και οργάνωση της Έκθεσης και της εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη Λόγου κ. Θεοδώρα Θεοδωρίδου και η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πατήρ Δημήτριος Κομνηνός, ο πρώην βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασαλίδης, Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δ.Ε. Πικρολίμνης κ. Βλάσης Κουρτίδης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρονερίου κ. Πέτρος Καρακίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιπατητών κ. Χρήστος Ανδρεανίδης

Τη 15η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της Δράσης: «Αναβίωση Παραδοσιακής Φιλοξενίας» με την προσφορά εδεσμάτων, καφέ κ.λπ. στους προσκυνητές του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ευχαριστούμε θερμά τα Μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που εργάσθηκαν για την άψογη οργάνωση και ασφαλή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τον Δήμο Κιλκίς για την οικονομική κάλυψη των δαπανών και το μόνιμο χορηγό μας, τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, όλη την οικογένεια Κουκάκη, που μας τίμησε με την παρουσία της.

Η Έκθεση θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στη διάθεση του κοινού, μετά από επικοινωνία, ή και φορέων Πολιτισμού για διοργάνωση εκδήλωσης Ιστορικής Μνήμης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.