Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 24/8/2021, 6:10 μ.μ.


Συλλήψεις για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης
· Συνελήφθη χθες (23 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους 803 γραμμαρίων και 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε την αυλή της οικίας.

· Συνελήφθη χθες (23 Αυγούστου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε δύσβατη περιοχή 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Συλλήψεις για κλοπές

· Συνελήφθησαν χθες (23 Αυγούστου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ημεδαπός ενεργώντας μαζί με συνεργό του, παραβίασαν κτήμα ιδιοκτησίας ημεδαπού σε αγροτική περιοχή της Πέλλας και αφαίρεσαν 230 πτηνά, κάποια από τα οποία παρέδωσαν στην ημεδαπή γυναίκα.

· Συνελήφθησαν χθες (23 Αυγούστου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πέλλας, μία ημεδαπή γυναίκα και ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα μπήκαν σε κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας περίπου 60 ευρώ, τα οποία εντοπίσθηκαν στην κατοχή της γυναίκας και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του καταστήματος.

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ανθρωποκτονία σε βάρος 56χρονης γυναίκας

Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Στοχευμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπορεύονται εξαρτησιογόνες ουσίες πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες χθες (23-08-2021) στους χώρους της Πλατείας Αγίου Γεωργίου και στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας και του Α.Π.Θ..

Αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ερευνών, εντόπισαν και συνέλαβαν 42χρονο αλλοδαπό, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πενήντα τέσσερα (54) μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε ουσιοεξαρτημένα άτομα.

Επιπρόσθετα , στην οικία που διέμενε στην περιοχή κέντρου πόλης, κατείχε ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (387) γραμμαρίων και δύο ζυγαριές ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με χρηματικό ποσό που έφερε επάνω του σχετιζόμενο με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα που ενέχονται σε υπόθεση εκβίασης δύο ημεδαπών αντρών (πατέρα-γιου)

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική καταγγελία για περίπτωση εκβίασης σε βάρος 65χρονου και 31 ετών ημεδαπών (πατέρας-γιος), οδήγησαν στη σύλληψη δύο εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 32 και 42 ετών, κατηγορούμενων για συνέργεια σε εκβίαση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Ταυτοποιήθηκαν επίσης τα στοιχεία 27χρονου ημεδαπού ως ηθικού αυτουργού, ο οποίος και αναζητείται.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 27χρονος άντρας, κατά το χρονικό διάστημα 02-06-2021 έως 23-08-2021, μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των παθόντων και των οικογενειών τους, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, ισχυριζόμενος οικονομική οφειλή στενού συγγενικού τους προσώπου.

Απογευματινές ώρες χθες (23-08-2021), έπειτα από επικοινωνία του δράστη μ’ έναν εκ των δύο παθόντων, καθορίσθηκε συνάντηση στην περιοχή του Ευόσμου για την καταβολή συμφωνηθέντος ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τόσο ο 32χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση που αντιστάθηκε σθεναρά, όσο και ο 42χρονος ημεδαπός, κατά την παραλαβή των χρημάτων που έγινε κατ’ εντολή του 27χρονου άντρα.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ηθικού αυτουργού.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 101.956 έλεγχοι, από τους οποίους οι 62.776 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 250 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

109 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 108 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

23 στη Θεσσαλονίκη,
21 στη Στερεά Ελλάδα,
15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
14 στην Πελοπόννησο,
12 στην Ήπειρο,
7 στη Θεσσαλία,
6 στο Βόρειο Αιγαίο,
4 στη Δυτική Μακεδονία,
4 στη Δυτική Ελλάδα
2 στη Κρήτη και
1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 64.850 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 62.510 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.340 των 150 ευρώ.

13 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, εκ των οποίων 8 στην Κρήτη και 5στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 194.441 ομοειδείς παραβάσεις.

120 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών.

Στη Κεντρική Μακεδονία,

- από 300 ευρώ πρόστιμο σε καφετέρια και κατάστημα λιανικού εμπορίου για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερέα για μη τήρηση ειδικών κανόνων λειτουργίας,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος ενδυμάτων - υποδημάτων, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών.

Στη Δυτική Μακεδονία,

5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στη χώρα,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 31 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο για μη τήρηση βιβλίου ραντεβού,

- 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στο Νότιο Αιγαίο,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολής 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 32 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, 300 ευρώ πρόστιμο σε φαρμακείο, για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού επιτρεπόμενων πελατών,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9.587 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.350 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 375 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.