Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Παράταση προθεσμίας για τη διόρθωση εγγραφής σε κτηματογραφημένες περιοχές του ν. Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Παράταση της προθεσμίας για την διόρθωση, ολικά η μερικά, της ανακριβούς πρώτης εγγραφής σε κτηματογραφημένες περιοχές, προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.


Ειδικότερα με την παρ. 4 του άρθρου 134 παρατείνεται κατά ένα έτος η προθεσμία που προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 102 του ν.4623/2019 (Α΄134) για τις περιοχές που τέθηκαν υπό κτηματογράφηση, πριν την έναρξη ισχύος του νόμου 3481/2006 και δεν είχε λήξει η αποκλειστική τους προθεσμίας μέχρι 30/11/2018.

Στην Π.Ε. ΚΙΛΚΙΣ οι περιοχές που εντάσσονται στην περίπτωση αυτή είναι του Αξιοχωρίου, του Ευρωπού, του Αγίου Πέτρου, του Πολύπετρου και των Ρυζιών.

Για τις περιοχές αυτές η σχετική προθεσμία λήγει πλέον στις 31/12/2021. Έως τότε, οι δικαιούχοι μπορούν, σε περίπτωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής, να ζητήσουν, με αγωγή ενώπιον του αρμόδιου καθ’ ύλην και κατά τόπον Πρωτοδικείου, την αναγνώριση του δικαιώματος που προσβάλλεται με την ανακριβή εγγραφή. Επιπλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να ζητήσουν και τη διόρθωση, ολικά ή μερικά, της πρώτης εγγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.