Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Περιοδεία Ε. Αγαθοπούλου στις δομές Υγείας της Π.Ε. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Διήμερη περιοδεία στις δομές Yγείας της Π.Ε. Κιλκίς πραγματοποίησε στις 2 & 3 Δεκεμβρίου η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ε. Αγαθοπούλου. Η κ. Αγαθοπούλου, συνοδευόμενη από μέλη των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Παιονίας και Γουμένισσας, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Συνομίλησε τόσο με τις διοικήσεις αυτών όσο και με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.

Όπως είπε η ίδια, «ο λόγος της επίσκεψής μας είναι διττός, αφενός αισθάνομαι υποχρέωσή μου να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής αντιμετώπισης της πανδημίας στις υγειονομικές μονάδες του Κιλκίς και να τους δηλώσω τη συμπαράστασή μας και αφετέρου για να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί, τις ανάγκες και το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε».

Η Ε. Αγαθοπούλου συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την αυταπάρνηση που δείχνει στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης κατάστασης που διανύει η χώρα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Επίσης, ευχήθηκε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο υγειονομικό προσωπικό που νοσεί.

Δεν παρέλειψε όμως να κάνει και κριτική στην Κυβέρνηση, για την ολιγωρία της όλο αυτό το διάστημα και για το γεγονός ότι έχει αφήσει ανοχύρωτη τη χώρα και τους πολίτες, αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό. Χαρακτηριστικά, ανέφερε την απαράδεκτη καθυστέρηση της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση των διορισμών μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, που ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να δέχονται ισχυρή πίεση τα νοσοκομεία. 

Επίσης, τόνισε τη μηδαμινή αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία για το 2021. «Η Κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τις δομές του και τους εργαζόμενους σε αυτές. Ζητούμε γενναία αύξηση προϋπολογισμού για την Υγεία, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, προσλήψεις προσωπικού, επάρκεια σε τεστ και σε βασικό εξοπλισμό για το υγειονομικό προσωπικό. 

Οι δομές Υγείας του Κιλκίς, αλλά και όλης της χώρας έχουν φτάσει στα όριά τους και την ίδια στιγμή ο Υπουργός Υγείας είναι άφαντος και ο Πρωθυπουργός αθλείται στην Πάρνηθα. Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και δράση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν. Κιλκίς, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα προμηθεύσει με απαραίτητα υλικά, στολές, μάσκες, ποδονάρια, κλπ, τις δομές Υγείας της περιοχής μας».

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονάδα εντατικής θεραπείας, άμεσα. Όπως επίσης και ενίσχυση των περιφερειακών ιατρείων αλλά και σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.