Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Δεν τα κατάφερε η ΚουΠα Κιλκίς απέναντι στο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager)
Στάθηκε ανταγωνιστική μόνο σε ένα δεκάλεπτο, μόχθησε για να επιστρέψει στο σκορ, ωστόσο η κακή συνολικά εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος δεν επέτρεψε σπουδαίες διαφοροποιήσεις στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΚουΠα Κιλκίς δεν τα κατάφερε στο κλειστό γυμναστήριο της Μελίκης και μοιραία ηττήθηκε από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας με 68 – 54, στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.


Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Από το πρώτο λεπτό κατέστη φανερό πως η ομάδα της Αλεξάνδρειας θα έπαιζε πολύ και συχνά με τον πολύ δυνατό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο Καρκάρα, στο κέντρο της ρακέτας. 

Η μπάλα περνούσε σχεδόν πάντα από τα χέρια του, και όταν δεν εκδήλωνε μόνος του την επίθεση, μοίραζε τη μπάλα στην περιφέρεια, και στη αδύνατη πλευρά από όπου τουλάχιστον στα πρώτα δύο δεκάλεπτα οι περιφερειακοί της Αλεξάνδρειας πλήγωσαν ανεπανόρθωτα τη φιλοξενούμενη. Κατά αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Κιλκίς δέχτηκε 5!!! τρίποντα, τα 4 συνεχόμενα μέχρι το σκορ να φτάσει στους 25 στο τέλος της περιόδου.

Στην απέναντι πλευρά αυτή των φιλοξενουμμένων, υπήρξαν κακές επιλογές, πολλές απρόσεκτες πάσες δεν έδωσαν το δικαίωμα για σουτ μέσα από τη γραμμή του τριπόντου. Όσο για τη εκτός γραμμής περιοχή, τα 2/9 τρίποντα δεν έφεραν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


Σκορ Περιόδου: 25 – 11

Critical Point Α’ Περιόδου: 2/2 δίποντα


Ένα σουτ του Μουστάκα και ακόμα ένα off balance του Μπαξεβάνη ήταν όλα κι όλα τα δύο πόντων σουτ που έγιναν. Η ομάδα βιαζόταν στην επίθεση και τα περισσότερα από τα πρώτα 9 τρίποντα έγιναν είτε υπό πίεση του χρόνου, είτε υπό πίεση αντιπάλου παίκτη.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 11 1Π: 1/4, 2Π: 2/2, 3Π 2/9 ΡΑ: 4, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4


Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίχτηκε κακό μπάσκετ. H επιθετική δυστοκία για τη φιλοξενούμενη συνεχίστηκε. Αυτή τη φορά οι περισσότερες επιθέσεις εκδηλώθηκαν από μέσα, με τα 11 δίποντα και το 1 τρίποντο να το επιβεβαιώνουν. Η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι δυο λεπτά πριν το τέλος όταν η ΚουΠα Κιλκίς δέχτηκε 7 αναπάντητους πόντους και το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα της Αλεξάνδρειας προηγούμενη με 17 πόντους. Το 13 – 10 που ήταν το σκορ περιόδου, φανερώνει την επιθετική αφλογιστία των δύο ομάδων. Ωστόσο η συνολική διαφορά αυξήθηκε.


Σκορ Ημιχρόνου: 38 – 21

Critical Point Β’ Περιόδου: 6 λάθη

6 λάθη σε ένα δεκάλεπτο είναι πολλά. 6 λάθη σημαίνουν 6 μη εκδηλώσεις επίθεσης, πράγμα που σημαίνει πως χάθηκαν από 12 μέχρι 18 ενδεχομένως πόντοι οι οποίοι υπό συνθήκες μπορεί να επηρέαζαν τις ισορροπίες. Και αυτό διότι τα 6 λάθη μετατρέπονται παράλληλα και σε 6 επιπλέον επιθέσεις για τον αντίπαλο. Όταν ειδικά κυνηγάς να μειώσεις μια διαφορά που σε πνίγει, το πιθανότερο είναι να την αυξήσεις, όπως και έγινε.

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 10 1Π: 2/2, 2Π: 4/11, 3Π 0/1 ΡΑ: 8, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 6


Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Πολύ καλύτερη εμφανίστηκε η ΚουΠα Κιλκίς στο 3ο δεκάλεπτο. Αν και δέχτηκε πρώτη καλάθι με τη διαφορά να φτάνει τους 19 πόντους, αντεπιτέθηκε επιτυχώς αυτή τη φορά. Με ένα κρεσέντο τριπόντων από Ποζίδη, Μουστάκα, Μπαξεβάνη και ένα δίποντο, η διαφορά έπεσε στους 8, 5 ακριβώς λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, με την ΚουΠα να τρέχει ένα αναπάντητο σερί 11 – 0. Και αν ο Μπαξεβάνης ήταν προσεκτικότερος στη φάση που πάτησε τη γραμμή του άουτ πριν ευστοχήσει σε ακόμα ένα τρίποντο, η διαφορά θα έφτανε στους 5 και θα μιλούσαμε για ένα άλλο παιχνίδι. Ωστόσο όπως πολλές φορές έχουμε γράψει η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν». Έτσι λοιπόν και η γηπεδούχος αντέδρασε, ισορροπώντας το παιχνίδι στα τελευταία 4 λεπτά. 


Σκορ Περιόδου: 51 – 41

Critical Point Γ’ Περιόδου: Τα τρίποντα

Σίγουρα το τρίποντο από το 1984 που μπήκε στη ζωή μας, άλλαξε πολλά όσο αφορά την εξέλιξη του ίδιου του παιχνιδιού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το επικρίνουν ως επιλογή, στην προκείμενη περίπτωση λειτούργησε θετικά υπέρ της ΚουΠα Κιλκίς. Τρεις καλές άμυνες, ΄τρία εύστοχα τρίποντα, η ομάδα έγινε απειλητική από μακριά και οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν στο λεπτό.

Π: 20 1Π: 0/0, 2Π: 4/6, 3Π 4/9, ΡΑ: 7, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 3, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 2

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
Νωθρό ήταν το ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους στην τελευταία περίοδο. Ένα επιμέρους 14 - 3 για τους γηπεδούχους, με την ομάδα του Κιλκίς να μένει στους 3 πόντους για 5’ και 24’’ και το παιχνίδι τέλειωσε κάπου εκεί. Τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Δόθηκε χρόνος συμμετοχής στους μικρούς και το μόνο που απέμενε να οριστικοποιηθεί ήταν το τελικό σκορ.


Critical Point Δ’ Περιόδου: Ψυχολογία
Λίγο η κούραση των προηγούμενων τριάντα λεπτών, λίγο κάποιες αποφάσεις των διαιτητών, λίγο η σταθερά καλή παρουσία του δίμετρου Καρκάρα της Αλεξάνδρειας, όλα μαζί συντέλεσαν στο να μην γίνουν οι ορθές επιλογές, ειδικά όταν χάθηκε εκ νέου η επαφή της ομάδας με το σκορ. Μια ομάδα χωρίς την απαιτούμενη ψυχολογία να ξαναγυρίσει ένα παιχνίδι που έμοιαζε και ήταν χαμένο από το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου.

Τελικό Σκορ : 68 – 54

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 13 1Π: 1/2, 2Π: 3/8, 3Π 2/9 ΡΑ: 5, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 2, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 4

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ


Ο τίτλος του MVP σε έναν αγώνα που συνοδεύεται από ήττα, σίγουρα είναι άτυπος. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί ένα θετικό πρόσημο σε μια μάλλον αρνητική εξίσωση… Μπαξεβάνης και Μουστάκας πέτυχαν τους 34 από τους 54 πόντους της ομάδας και μοιράζονται δικαίως το βραβείο του καλύτερου.

Ο Γιώργος ευστόχησε σε 4 τρίποντα, πήρε 6 ριμπάουντ, έκλεψε δυο μπάλες, μοίρασε 1 ασίστ, το κυριότερο όλων όμως ήταν πως έπαιξε άμυνα πάνω στον καλύτερο παίκτη των αντιπάλων. Το συγκεκριμένο αθλητή μάτσαρε και ο Τάσος, ο οποίος ηγήθηκε της αντεπίθεσης στο 3ο δεκάλεπτο όταν και ευστόχησε σε όποιο σουτ επιχειρούσε, πετυχαίνοντας συνολικά 18 πόντους ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομάδα για ακόμα μια φορά, έπαιξε στο όριο των δυνατοτήτων της, δεν ήταν καλή συνολικά, μα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν μόχθησε, δεν ίδρωσε, δεν αγωνίστηκε στο όριο. Απλά δεν έφτανε μόνο αυτό. Για ακόμα μια φορά κατέβηκε με ελλείψεις (10 παίκτες αντί 12), ενώ οι εσωτερικές αλλαγές – (πολλές φορές με αλχημείες) στα match up των αντιπάλων και πάντα τηρουμένων των αναλογιών, δεν έπιασαν αυτή τη φορά. Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται. Τα παιχνίδια που έπονται είναι πολλά και σημαντικά. Αρχής γενομένης από το επόμενο με το Βατανιακό Σάρισα στο Κιλκίς.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος Δ.., Δαγκλιάρης Θ., Ποζίδης 3(1τρ), Ψωμιάδης 2, Υφαντίδης 5, Χοτουμανίδης 2, Τσουλφαΐδης 3(1τρ), Πατσούρης 5(1τρ), Μουστάκας 18(1τρ), Μπαξεβάνης 16(4τρ).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 25 – 11 / 38 – 21 / 51 – 41 / 68 – 54

Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.