Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Ε. Αγαθοπούλου με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Μαρκάδα Σωτήριο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Χριστοφορίδη Θεόδωρο. Καθ’ ότι νέοι στις θέσεις τους, τους ευχήθηκε καλή θητεία αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα και την ιδιαιτερότητα του έργου τους για την συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε.


Τα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση με τον κ. Μαρκάδα ήταν κυρίως αυτά που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και την ασφάλεια των μαθητών υπό τις νέες υγειονομικές συνθήκες. Συνεπώς, αναλύθηκε το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, της πληρότητας στελέχωσης όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, της καθαριότητας και της υγιεινής, καθώς και της ομαλής ένταξης των προσφυγόπουλων στις σχολικές μονάδες. 

Επίσης, τονίστηκε το γεγονός ότι στα θέματα αντιμετώπισης της πανδημίας και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την συνεργασία των σχολικών μονάδων με τους δύο Δήμους θα υπάρχει στενή συνεργασία με τους δημάρχους του νομού.

Στην συνάντηση της Βουλεύτριας με τον κ. Χριστοφορίδη, εκτός από τα ζητήματα της πανδημίας, της καθαριότητας και της ασφάλειας των μαθητών συζητήθηκε η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων του Ν. Κιλκίς, τα κενά στους εκπαιδευτικούς, η λειτουργία των κυλικείων υπό τις νέες συνθήκες καθώς και η μετέωρη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κιλκίς. 

Και οι δύο συμφώνησαν ότι είναι πολύ σημαντική η ίδρυση ΣΔΕ στο Κιλκίς, όμως πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες ώστε να βρεθεί χώρος λειτουργίας και να στελεχωθεί με προσωπικό για να γίνουν εγγραφές μαθητών και να μπορέσει να λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά.

Η Ε. Αγαθοπούλου έκανε σαφές ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες και διεκδικώντας ότι καλύτερο για την εκπαίδευση των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.