Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Τμήμα ζωγραφικής στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής σας περιμένει για άλλη μια χρονιά για όμορφες εικαστικές εμπειρίες και ταξίδια στο χρώμα. Για όλους από 4 έως 104 χρονών έχουμε όμορφες εικαστικές προτάσεις.

Εξαιρετικοί εκπαιδευτές και φίλοι της Τέχνης σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά της εικαστικής τέχνης, Νικόλας Μπλιάτκας και Κική Βέλκου, παλιοί και αγαπημένοι γνώριμοι αλλά και ο καλός φίλος και συνεργάτης των τελευταίων ετών, Χαρίτων Παπαδόπουλος. 

Ο Νικόλας Μπλιάτκας γεννήθηκε στη Νάουσα το 1962. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986-1991). To διάστημα 2002 -2014 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας ενώ το 2008 – 2010 συνεργάτης στο Ε΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής και στο Εργαστήριο Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. 

Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις (Στοκχόλμη, Αθήνα Θεσσαλονίκη), συμμετείχε σε καλλιτεχνικά συμπόσια ( Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβακία) και σε πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η Κική Βέλκου νηπιαγωγός, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια. 

Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο Ν. Κιλκίς. 

Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην Πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.

Έχει την ευθύνη του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής Nova Zagora.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος, ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης, σκηνογράφος-ενδυματολόγος, φίλος και αγαπημένος της Τέχνης θα αναλάβει πέρα από εργαστήρια ζωγραφικής και αυτό του κολλάζ και κατασκευών.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής, συστηματικά εδώ και 20 χρόνια περίπου, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία). Ζωγραφίζει πάνω σε έπιπλα, φτιάχνει κοσμήματα, ξύλινα γλυπτά και διάφορα αντικείμενα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την τέχνη της χαρακτικής διδάχθηκε στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ στο Κιλκίς, με δάσκαλο τον επίσης εξαιρετικό εικαστικό και χρόνια φίλο της Τέχνης, Νικόλα Μπλιάτκα. 

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους, σας αξίζουν οι καλύτεροι.

Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή, 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σας περιμένουμε.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.