Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αγαθοπούλου: «Να υλοποιηθεί η δέσμευση για την ίδρυση ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς»


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Ειρήνη Αγαθοπούλου, έφερε για άλλη μια φορά στη Βουλή, αυτή τη φορά με τη μορφή της επίκαιρης ερώτησης, το ώριμο αίτημα για την δημιουργία κλινικής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς. Με την ευκαιρία την ερώτησης, ζήτησε από τον Υπουργό να καλέσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την κ. Κοτανίδου, επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό των ΜΕΘ ανά την Ελλάδα, ώστε να ενημερωθούν οι βουλευτές για την πρόοδο του σχεδιασμού της επιτροπής. 


Ο Υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας, έκανε δεκτή την πρόταση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, κάτι που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τη λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ο κ. Κικίλιας, παρά τις παραδοχές του για την αναγκαιότητα της ύπαρξής της, δεν δεσμεύτηκε για το πότε τελικά θα λειτουργήσει στην πλήρη της ανάπτυξη.

Η Ε. Αγαθοπούλου τόνισε ότι η ΜΕΘ είναι απότοκος της δουλειάς, που είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και τις προηγούμενες διοικήσεις του νοσοκομείου, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε σήμερα να βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμηθειών του εξοπλισμού, αλλά και η αλλαγή του οργανογράμματος του νοσοκομείου.

Μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, καθώς, όπως είπε, «ξεχνάτε τί μας αφήσατε, διότι ο τότε υπουργός Υγείας, κ. Γεωργιάδης έλεγε ότι θα κλείσει νοσοκομεία, κι εμείς καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες 4,5 χρόνια για να τα κρατήσουμε ανοιχτά».

Επίσης, τέθηκε επίμονα το θέμα της άμεσης ενίσχυσης του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό, λέγοντας χαρακτηριστικά «μόνα τους τα κρεβάτια και μόνοι τους οι αναπνευστήρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, χρειάζεται άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων για το νοσοκομείο Κιλκίς». Επισημάνθηκε ότι εκτός από τον σχεδιασμό των προσλήψεων για την ΜΕΘ, πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν και οι ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, όπως στην παθολογική κλινική, η οποία κινδυνεύει με κλείσιμο.

Τέλος, η κ. Αγαθοπούλου ξεκαθάρισε ότι θα παρακολουθεί βήμα βήμα το θέμα, πιέζοντας για την γρηγορότερη και σωστή λειτουργία της ΜΕΘ, αλλά και για την γενικότερη ενίσχυση και αναβάθμιση του νοσοκομείου. Κλείνοντας την τοποθέτηση της είπε «Δεν μπορείτε να αρκείστε πλέον στο να κάνετε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα είναι η ΝΔ Κυβέρνηση, εσείς προσωπικά υπουργός Υγείας και έχετε όλη την ευθύνη για το χρονοδιάγραμμα αλλά και για την υλοποίησή του χωρίς υπεκφυγές. Εμάς μας ενδιαφέρει να υλοποιηθεί η δέσμευση για την ίδρυση κλινικής ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Κιλκίς και να λειτουργήσει το νοσοκομείο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.