Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 29/7/2020, 04:00 μ.μ.

Συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εντατικών περιπολιών
Ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων σχεδιάστηκε και υλοποιείται υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Κατά την εφαρμογή των αστυνομικών αυτών δράσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, διενεργούν συστηματικά πεζές περιπολίες, αλλά και περιπολίες με ποδήλατα στο πλαίσιο των οποίων, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαΐου έως 23 Ιουλίου 2020, σε διάφορες περιοχές του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της πόλης:

Ελέγχθησαν (7.060) άτομα και (164) οχήματα,

Προσήχθησαν (317) άτομα,

Συνελήφθησαν (94) άτομα για διάφορα αδικήματα (Νομοθεσία περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί τελωνειακού κώδικα, περί υπαίθριου εμπορίου, περί αλλοδαπών κ.α. ),

Βεβαιώθηκαν (50) παραβάσεις,

κατασχέθηκαν ποσότητες καπνού, πακέτα τσιγάρα, ναρκωτικές ουσίες, είδη παρεμπορίου κ.α..

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η εμφανής συστηματική αστυνόμευση συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων που έχει θέσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειάς του, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Εξιχνιάστηκε ληστεία που έγινε τον Ιανουάριο του 2019 σε χωριό της Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ληστεία που έγινε σε σπίτι ηλικιωμένων τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2019 σε χωριό της Ημαθίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 6 ημεδαπών ανδρών, για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, παραβίασαν με λοστό την είσοδο της μονοκατοικίας που διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι με τον ενήλικο γιο τους και τους ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας σε βάρος του γιου και απειλής κατά του ζευγαριού.

Από τον χώρο του σπιτιού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και μία τραπεζική κάρτα και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από περιοχή της Ημαθίας και εντοπίστηκε καμένο λίγη ώρα αργότερα σε αγροτική περιοχή.

Οι 2 από τους παραπάνω άνδρες είναι έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ληστείας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές των Σερρών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων που έγιναν σε περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το βράδυ της 20ης Μαΐου 2020, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από αυλή οικίας, διέρρηξαν 3 καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το πρωί της ίδιας ημέρας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη ένα αυτοκίνητο από αυλή οικίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Επίσης το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2020 αφαίρεσαν μέσα από αποθήκη οικίας 2 δίκυκλα οχήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Ο ένας από τους παραπάνω ενήλικους άνδρες είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για το αδίκημα της ληστείας.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου
Δεκαέξι (16) υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών μέσω διαδικτύου κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από επισταμένη έρευνα.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί άντρες, ηλικίας 48 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι σε ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος, είχαν αναρτήσει αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε ανταγωνιστικές τιμές κι ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν στην καταβολή του αντιτίμου, με κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας, δεν παρέλαβαν ποτέ τις συσκευές που είχαν παραγγείλει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 48χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας από κοινού με τον 40χρονο διαχειριστή της σελίδας, απέσπασαν κατά το χρονικό διάστημα από 13-12-2019 έως 23-02-2020 σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις, συνολικό χρηματικό ποσό που προσεγγίζει τις 6.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.