Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Λίγα λόγια για την Έλλη Αποστολίδου – Λαλοπούλου

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Μία γυναίκα δραστήρια, δημιουργική, εργατική, υπομονετική, διεκδικητική, φινετσάτη, χαμογελαστή, ντόμπρα και μάλιστα ποντιακής καταγωγής, γέννημα θρέμμα του Μεταλλικού Κιλκίς, θυγατέρα του Ιάκωβου και της Αλεξάνδρας Αποστολίδη, η οποία ως δασκάλα υπηρέτησε στην περιοχή του Χέρσου.

Μόνο μία τέτοια γυναίκα θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Βλαδίμηρο Λαλόπουλο από την Αργυρούπολη Κιλκίς, τον αειθαλή έφηβο, ο οποίος την επέλεξε για σύζυγό του στα δύσκολα χρόνια και εκείνη τον συντρόφευσε ζώντας μαζί του έντονες πολιτικές και κοινωνικές στιγμές.

Η Ηλιάνα, η θυγατέρα τους, ήταν ο καρπός της αγάπης της Έλλης και του Βλαδίμηρου, την οποία ανέθρεψαν με αρχές και αξίες, συμβάλλοντας σημαντικά στο να γίνει μία εξαιρετική επιστήμονας - νεογνολόγος.

Το πρόσωπο της Έλλης όμως κυριολεκτικά έλαμπε όταν πρόφερε τη λέξη Μιλένα, που δεν ήταν άλλη από την εγγονή της, την οποία υπεραγαπούσε και φρόντιζε από μικρό μωρό, παρακολουθώντας κάθε της βήμα και λαμβάνοντας αφάνταστη χαρά με την πρόοδό της στα μαθήματα. Η Μιλένα, ήταν το καμάρι της, ήταν η αδυναμία της και δεν υπήρχε συζήτηση που να μην αναφέρεται σ’ αυτήν.

Κυρία Έλλη αν και σε γνώρισα τα τελευταία χρόνια, με την αποφασιστικότητα και την ειλικρίνεια που εξέπεμπες, μέσα από το χαρακτηριστικό σου χαμόγελο, μού έδωσες πολλά μαθήματα τα οποία μένουν αληθινά μέσα στην καρδιά μου.

«Το σπίτι με τις λεύκες» ήταν η αιτία για να συναντηθούμε και να σου πω ότι πραγματικά χάρηκα για την γνωριμία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.