Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Τα νέα του Δήμου Παιονίας, Παρασκευή 12/6/2020

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας 
Τακτική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών)  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιωάννης Καρακασίδης) του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 16η Ιουνίου 2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

- Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπ/σμού οικον. έτους 2020.
Έγκριση νέου Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας Δήμου Παιονίας μετά την αναπομπή της αριθμό 217/2019 Απόφασης Δημοτικού συμβουλίου.
Ορισμός Αντιπροέδρου στις σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Τροποποίηση της υπ' αριθ. 144/2016 απόφασης του Δημοτικού
Συμβουλίου περί έγκρισης συμμετοχής του Δήμου Παιονίας στην Επιτροπή
Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Κιλκίς - Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού της Προγράμματος στο Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020 και ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους σε αυτήν.
Παραχώρηση χρήσης παλαιού δημοτικού σχολείου Αξιούπολης (μουσείο Φυσικής Ιστορίας) στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας.
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιονίας, του Δήμου Παιονίας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης & Αποχέτευσης Παιονίας με αντικείμενο την «Προμήθεια υλικών για τις Εργασίες Συντήρησης και τον Ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου Γουμένισσας».
Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της ΔΕΥΑ Παιονίας για την "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΜΝΟΤΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΤΥΛΗΣ"
Οικονομική ενίσχυση αδύναμων δημοτών.

Η τουριστική προβολή και η αναπτυξιακή πορεία της Παιονίας δομείται βήμα-βήμα

Η τουριστική προβολή και η αναπτυξιακή πορεία της Παιονίας δομείται βήμα-βήμα από την ομάδα τουριστικής ανάπτυξης που έχει συστήσει ο δήμος.

Προσηλωμένη στο κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη και αξιοποίηση κάθε φυσικού, ιστορικού, πολιτιστικού , θρησκευτικού και γαστρονομικού πόρου, η ομάδα τουριστικής ανάπτυξης δήμου Παιονίας πραγματοποίησε την πέμπτη κατά σειρά συνεδρίασή της το απόγευμα της Τρίτης, 9 Ιουνίου 2020 στο Δημαρχείο του Πολυκάστρου.

Τα 16 μέλη της ομάδας, στην οποία ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης έχει ορίσει επικεφαλής τον ειδικό συνεργάτη Χρήστο Δραγανίδη, εκπροσωπώντας παραγωγικές τάξεις του δήμου Παιονίας, οραματίζονται, σχεδιάζουν, ερευνούν και θέτουν τις βάσεις για την παραγωγή δράσεων και την οργάνωση σύγχρονων "εργαλείων" για την τουριστική προβολή της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό , στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν μέθοδοι τουριστικής προβολής που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της Παιονίας και θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή, από τη δημοσιογράφο και manager τουριστικής προβολής, Μαρία Παπαδημητρίου η οποία ήταν προσκεκλημένη της ομάδας προκειμένου να καταθέσει την πρότασή της για το πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης του δήμου.

Έγινε δημιουργικός διάλογος με στόχο την οργάνωση του σχεδίου δράσης τους και την ανάπτυξη επωφελών συνεργασιών προς την κατεύθυνση αυτή.

Η «επίγευση» της συνεδρίασης μπορεί να αποδοθεί με την φράση « η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας είναι μονόδρομος και θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία προς την κατεύθυνση αυτή».

Δράσεις προβολής και ανάπτυξης από το Δήμο Παιονίας

Στο πλαίσιο των δράσεων προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των προϊόντων της Παιονίας με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ο δήμος Παιονίας συνεργαζόμενος με το τοπικό γραφείο Τουρισμού Π.Ε Κιλκίς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΟΤ των Ηνωμένων πολιτειών της Αμερικής φιλοξένησε, λίγες ημέρες πριν προκύψουν τα μέτρα περιορισμού λόγω του covid-19 (11 & 12 Μαρτίου), στην περιοχή Αμερικανούς και Καναδούς δημοσιογράφους που εξειδικεύονται στην γαστρονομία και τον οινοτουρισμό.

Η επίσκεψη προέκυψε ύστερα από πρωτοβουλία της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΕΟΤ Αμερικής και σκοπός της προσπάθειας ήταν η προβολή των προϊόντων της Παιονίας στις αγορές και της Αμερικής.

Η αποστολή φιλοξενήθηκε από τον δήμο Παιονίας στον «Ξενώνα Δημοσθένης» και από τα οινοποιία «Τάτση», «Σακαλάκη» και «Χατζηβαρύτη». Τα αναμνηστικά τοπικά προϊόντα που προσέφερε στην αποστολή ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης ήταν χορηγία του κ. Δημήτρη Μιτικάκη.

Οι δημοσιογράφοι είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και τα τοπικά κρασιά με ετικέτες Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε κατά την επίσκεψη τους στα οινοποιία και να απολαύσουν την θερμή φιλοξενία που είχαν προετοιμάσει με ιδιαίτερη σπουδή οι οινοποιοί μας. 

Μήνυμα δημάρχου Παιονίας
Στους μαθητές μας που τις επόμενες μέρες θα συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

ΟΙ ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας τhw covid – 19, δημιούργησαν στην προσπάθεια σας νέα δεδομένα.

Να είστε ψύχραιμοι, δυνατοί και να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας ώστε να δικαιώσετε την πολυετή προσπάθεια που έχετε καταβάλει, άλλωστε οι δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες της φετινής χρονιάς είναι ίδιες για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.