Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 12/6/2020, 11:50 μ.μ.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών εξιχνιάστηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και ποσότητας χρυσού
Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί η κλοπή χρηματικού ποσού και ποσότητας χρυσού που έγινε το μεσημέρι της 15ης Μαΐου 2020 σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, 3 άτομα αφαίρεσαν μέσα από σταθμευμένο όχημα ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ και ποσότητα χρυσού σε φέτες, βάρους 250 γραμμαρίων και αξίας 10.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς τα στοιχεία δύο ημεδαπών ανδρών που από κοινού με συνεργό τους διέπραξαν την παραπάνω κλοπή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Εξιχνίαση απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής γυναίκας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, αφού υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας μιας ημεδαπής, στη συνέχεια πραγματοποίησε διάφορες ηλεκτρονικές συναλλαγές αγοράς προϊόντων κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Οκτωβρίου 2019 έως και τα τέλη Ιανουαρίου 2020. Η συνολική αξία των αγορών αυτών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 871,02 ευρώ.

Σύλληψη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη χθες (11 Ιουνίου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε είχε κλαπεί στις 21 Μαΐου 2020 από οικία, που βρίσκεται σε περιοχή της Ημαθίας. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Συνεχίζονται οι ειδικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαεπτά (17) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:


(3) άτομα για περιπτώσεις κλοπής.


(7) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. 


Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

(2) άτομα για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας με επιβατικό αυτοκίνητο. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 23 και 38 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης στην Εγνατία οδό και ακινητοποιήθηκαν στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση. Σημειώνεται ότι, νωρίτερα είχαν εκδοθεί αναζητήσεις καθώς δεν σταμάτησαν σε σήμα ελέγχου αστυνομικών της Δ.Α. Ξάνθης. 


Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε επίσης ότι το όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, από αυτοκίνητο για το οποίο δηλώθηκε κλοπή τον Ιανουάριο του 2020 σε αστυνομικό κατάστημα του Νομού Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.

(1) άτομο για κατοχή και πώληση λαθραίων καπνικών προϊόντων.


(2) άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. 


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 40χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (13) ετών, για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, πράξη που έλαβε χώρα στο Νομό Έβρου τον Μάρτιο του 2019.

(1) άτομο για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου.


(1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.