Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Πετυχημένα τα εργαστήρια για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Πολιτειότητα, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Επιτυχώς ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13/12, η σειρά βιωματικών εργαστηρίων για τον Εθελοντισμό και την Ενεργό Πολιτειότητα, που επιμελήθηκε και συντόνισε η Διευθύντρια του Σχολείου, Αφροδίτη Ντίνου και υλοποιήθηκαν με την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών Κατερίνας Μπόσκου, Νίκης Παυλίδου και Γεωργίας Σιωπίδου.

Τα εργαστήρια έγιναν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της ομάδας εθελοντών του Σχολείου, αλλά ήταν ανοιχτά και σε όλους τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες, από την Δ’ ως την ΣΤ’, που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

Συνολικά έγιναν τέσσερα εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών, από τις 13:30-15:00, σε τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές. Συμμετείχαν συνολικά 54 μαθητές και μαθήτριες, που προεγγράφηκαν για να οργανωθούν οι ομάδες εργασίας.

Η μεθοδολογία, που ακολουθήθηκε ήταν η παρακάτω:

1- Αποσαφήνιση εννοιών: Εθελοντισμός – Ενεργός Πολιτειότητα – Φιλανθρωπία – Αξιακό σύστημα στην Κοινωνία (Καταιγισμός ιδεών)

2- Εθελοντής – Ενεργός Πολίτης: Πού διαφέρουν και πού μοιάζουν

Αξίες και Αρετές. (έρευνα, συζήτηση, επιχειρηματολογία)

3- Σε ομάδες: Εντοπίζουμε προβλήματα και προτείνουμε λύσεις. Παρουσίαση (Μέθοδος world café)

4- Το Δέντρο των Αξιών. Αποτίμηση προγράμματος.

Τα παιδιά συμμετείχαν με δημιουργική διάθεση. Τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να επικοινωνήσουν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, να εξοικειωθούν με ανθρωπιστικές έννοιες και αξίες και να μάθουν να δουλεύουν με μέθοδο για την επίλυση των προβλημάτων.

Εκπαιδευτικοί και παιδιά δουλέψαμε εθελοντικά, πέραν του υποχρεωτικού μας ωραρίου, για χάρη της εμπειρίας και της κατάκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ως εκπαιδευτικοί νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανες για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και απόλυτα ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα και από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι γονείς των παιδιών.

Τα παιδιά πέρασαν τόσο καλά, που ζήτησαν την πραγματοποίηση και άλλων εργαστηρίων, κάτι που θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μετά τις γιορτές.

Τέλος, οι εθελοντές μας εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν στην διοργάνωση κάποιων χριστουγεννιάτικων δράσεων, ώστε να περάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε όλους μας, την τελευταία ημέρα μαθημάτων του 2019. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.